Nyheter

Kristina Lukes blir ny VD på Nelly

Kristina Lukes har rekryterats som ny VD på Nelly. Kristina har lång internationell erfarenhet från utvecklings- och förändringsarbete inom snabbrörliga konsumentvaror. Senast kommer hon från Paulig. Kristina förväntas tillträda sin nya position i april.

– Vi är glada över att rekrytera Kristina Lukes till ny VD på Nelly som är ett av Nordens starkaste varumärken för mode på nätet. Kristina har rätt kunskap och driv för att utveckla Nellys varumärke och affär för lönsam tillväxt, säger Marcus Lindqvist, VD och koncernchef för Qliro Group.

Marcus Lindqvist fortsätter som tillförordnad VD på Nelly tills Kristina tillträder.

Kristina har gedigen bakgrund från affärsutveckling, marknadsföring, sälj, innovation och produktutveckling av snabbrörliga konsumentvaror, främst från Unilever och Orkla där hon suttit i ledande befattningar under de senaste 15 åren.

Hon har även varit VD på en av McCanns kommunikations- och reklambyråer i Göteborg. Hon kommer senast från Paulig där hon ansvarat globalt för affärsutveckling, marknadsföring och innovation av Santa Maria och Risenta.

Kristina har tre år i rad utsetts till en av Sveriges framtida kvinnliga ledare. Hon är civilekonom från Göteborgs Universitet.

Bild av fancycrave1 från Pixabay