Nyheter

Hexagon lanserar produktportfölj för smart autonom mobilitet på CES 2020

Hexagon, en ledande global leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar, lanserade idag en portfölj med lösningar inom smart autonom mobilitet på CES 2020. Portföljen samlar alla de sensorer, mjukvara och tjänster som möjliggör autonom körning.

Hexagon strävar efter att förse kunder med verktygen som krävs för att påskynda och förverkliga sina visioner om autonom mobilitet – från forskning och utveckling, avancerad maskininlärning och simulering till full integration och produktion i olika branschers ekosystem.

– Med vår portfölj av lösningar för smart autonom mobilitet möjliggör Hexagon en autonom framtid som förändrar ekosystem, ger ökad säkerhet för miljontals människor och medför avsevärt lägre koldioxidutsläpp. Vi tillhandahåller heltäckande teknologilösningar som möjliggör för våra kunder att på ett säkert sätt utveckla, testa och lansera helt autonoma och säkra fordonsflottor, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Portföljen “Smart Autonomous Mobility” innehåller tre produktsviter: Enable, Accelerate och Deploy.

Enable: Hexagon möjliggör för sina kunder att snabbare utveckla autonoma system genom att tillhandahålla hårdvara, mjukvara och tjänster som kan anpassas till olika fordonsplattformar och applikationer. Med en automatiserad och heltäckande fordonsplattform för fälttester, och integration av en positioneringslösning med tillförlitliga korrigeringstjänster samt verktyg för simulering och precisa marknätverk, har Hexagon redan möjliggjort klivet till autonoma system för tusentals kunder över hela världen.

Accelerate: Hexagon gör det möjligt för kunder att skapa smarta digitala verkligheter (Smart Digital RealitiesTM) – sömlösa arbetsflöden mellan verkliga och simulerade miljöer. För att ett autonomt system ska kunna köra 20 procent bättre än en mänsklig förare krävs 2 miljarder analyserade mil, vilket motsvarar 500 års kontinuerlig körning med en flotta på 100 bilar. Genom tjänster inom maskininlärning, simulering och testning av systemprestanda, teknik och integrationstjänster tillsammans med lösningar för insamling och visualisering av digitala data om omvärlden, möjliggör Hexagon för kunder att optimera, verifiera och validera körning motsvarande miljarder mil vilket krävs för säker lansering av autonom mobilitet.

Deploy: Hexagon låter sina kunder snabbt skala upp från prototyp- och utvecklingsfaser till produktion för alla sina autonoma applikationer. Hexagons Smart Autonomous Mobility-portfölj innehåller hårdvarulösningar som uppfyller branschens strängaste kvalitetskrav, mjukvara för autonomi och exakta samt drifttestade säkra positioneringslösningar för:

o massproduktion av personbilar

o elbilar för korta distanser (Neighbourhood Electrical Vehicles, NEV)

o släpfordon (klass 8)

o terrängfordon för gruvdrift, jordbruk och försvar

o robotik, luft- och rymdfart samt marina tillämpningar

Hexagons portfölj med lösningar för smart autonom mobilitet demonstreras vid CES 2020 i Hexagons mässpaviljong CP-15, och är en av många kritiska och strategiska tillämpningar som möjliggör en autonom framtid.

Bild av cadop från Pixabay