Nyheter

Trafikverksskolan beviljas lokförarutbildningen i ytterligare tre år

Trafikverksskolan, Trafikverkets utbildningsenhet och en av Sveriges ledande utbildare i infrastruktur, har fått beviljat att starta tre nya omgångar av lokförarutbildningen i Ängelholm under de kommande tre åren med start 2021.

Denna sökperiodsomgång beviljades endast 416 ansökningar av de totalt 1097 som inkommit till Myndigheten för yrkeshögskolan. Av de lokförarutbildare som ansökt blev Trafikverksskolan den enda som beviljats att starta.

– Det känns otroligt bra att vi nu säkrat ytterligare tre år som utbildare för den populära lokförarutbildningen. Förra våren beviljades vi de tre tekniska Yh-utbildningarna inom ban- kontaktledning- och signalteknik och kan nu även fortsätta utbilda lokförare till denna otroligt viktiga framtidsbransch, säger Tony Helm, resultatenhetschef på Trafikverksskolan.

På Trafikverksskolans campusområde i Ängelholm har järnvägstekniker och lokförare utbildats i 65 år. Förutom den unika övningsanläggningen med bangård och svetshall, markspann för kontaktledning och modellbana för signaltekniskutbildning, har Trafikverksskolan påbörjat en uppgradering av sin naturtrogna lokförarsimulator där kursdeltagarna kliver in i ett riktigt lok för att simulera en tågfärd.

Med denna unika övningsanläggning är Trafikverksskolan den enda utbildningsenhet i landet som kan erbjuda en så realistisk studiemiljö.

Antagningen till utbildningen som startar i mars 2021 öppnar i juni och kommer erbjuda 35 utbildningsplatser per år fram till åtminstone 2023.

Bild av Shutterbug75 från Pixabay