Nyheter

Världspremiär för Nya Captur E-TECH laddhybrid och Nya Clio E-TECH hybrid

Nu presenterar Renault sina nya hybrid- och laddningsbara versioner av Nya Clio E-TECH och Nya Captur E-TECH. Premiären sker på Bryssel Motorshow, Belgien den 10-19/1. Modellerna kommer få namnet E-TECH som tillägg.

Nya Clio E-TECH har ett batteri på 1,2 kWh (230V) (140 hk) som ger stora bränslebesparingar och låga CO2-utsläpp. Upp till 80% av stadskörningen kan ske enbart på el med en toppfart på 70-75 km/h.

Nya Captur E-TECH har ett batteri på 9,8 kWh (400V) som gör det möjligt att köra upp till 65 km på 100% el. Tack vare sin unika batterikapacitet, sin förmåga att kontinuerligt regenerera energi och de två elmotorerna startar bilen automatisk på el och reducerar energianvändningen. Bensinmotorn är en 1,6 liters motor på 160 hk som är kopplad till en växellåda utan koppling (teknik tagen från Renault F1 Team). Vid blandad körning uppskattas förbrukningen till 1,5 l/100 km med CO2-utsläpp/km på 34 gram. (NEDC BT siffror)

Renault lanserar även Mégane E-TECH laddhybrid under 2019 och koncernens strävar efter att ge hållbar mobilitet för alla, nu och i framtiden. Lanseringen av hybridmotorerna (E-TECH) är nästa steg i planen Drive the Future som 2022 ska innehålla åtta helt elektriska bilar och tolv elektrifierade bilar.

Bilden:
Nya Renault CAPTUR E-TECH Plug-in.
Bild: Renault