Nyheter

Norrvidinge förvärvar EliaExpress i Halmstad AB

Norrvidinge har förvärvat samtliga aktier i EliaExpress i Halmstad AB med dotterbolag och verksamheten kommer framöver att verka som en del av Norrvidinge koncernen. Genom förvärvet av EliaExpress stärker Norrvidinge sin position på marknaden i Halland och arbetar vidare mot att vara den ledande aktören på transport- och maskintjänster samt anläggningsmaterial i södra Sverige.

Verksamheten konsolideras från och med årsskiftet 2020. Förvärvet av EliaExpress blir därmed Norrvidinges femte förvärv under förgående verksamhetsår. Koncernen förväntas nå en omsättning på cirka 1 miljard SEK.

EliaExpress är ett modernt tjänsteföretag med en lång och väletablerad verksamhet som erbjuder transport-, logistik och maskintjänster samt recycling och deponi. EliaExpress omsätter cirka 170 miljoner SEK på årsbasis och sysselsätter cirka 100 medarbetare och samarbetspartners. Verksamheten kommer i Norrvidinge koncernen framöver att bedrivas under varumärket EliaExpress.

– Genom förvärvet av EliaExpress etablerar vi en ännu starkare närvaro på marknaden i Halland samt tillför koncernen tjänsteutbud kring Industrilogistik och även deponimöjligheter för byggavfall, säger Johan Beermann, VD Norrvidinge.

I samband med förvärvet av EliaExpress har Norrvidinge rekryterat Fredrik Roman som ny affärsområdeschef för EliaExpress och med ansvar för verksamheten i Halmstad. Fredrik Roman tillträder sin tjänst den 13 januari 2020.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Fredrik Roman vars erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för EliaExpress och som en del av Norrvidinges koncernledning.

Bild: Norrvidinge