Nyheter

Oracle har fått en ny Sverigechef

Pelle Ewald som har en lång karriär inom Oracle har utsetts och tillträtt som ny Sverigechef. Pelle Ewald kommer senast från en tjänst som säljchef för finans och offentlig sektor inom Oracle.

– Som ledare för den svenska organisationen så är mitt mål att vi ska hjälpa våra kunder att bli mer datadrivna så att de kan ta bättre och snabbare beslut i sina affärsprocesser. Vi på Oracle måste vara nära kunderna för att förstå deras situation och prioriteringar så vi kan skapa mer värde tillsammans, säger Pelle Ewald.

Oracle är ledande inom Data Management och Applikationsområden som ERP, CX och HCM. Det är en enorm hastighet i utvecklingen som skapar nya möjligheter varje dag. Oracle har tagit stora investeringarna för att skapa nästa generation Cloud för att kunna hantera våra kunders kritiska massor på bästa möjligt sätt. Lösningar som ställer krav på högsta säkerhet och tillgänglighet. Under 2020 så kommer Oracle globalt att expandera med ett nytt datacenter varje 19e dag.

– Även om Sverige ligger långt fram i digitaliseringen så ser vi att resan mot datadrivna företag med kritisk information tillgänglig i real-tid för analys och beslut fortfarande är i sin början. Däri ligger vårt uppdrag att kunna hjälpa våra kunder med deras innovation och utveckling samt att hantera ökade mängder information på ett effektivt och säkert sätt, säger Pelle Ewald.

Samtidigt som Oracle måste leda utvecklingen för att skapa innovation ska de hjälpa kunderna att transformera deras legacy och på så sätt öka flexibiliteten samt minska deras kostnader, här ser man att både AI och ML kommer spela en stor och avgörande roll i att leverera helt självkörande tjänster. Som exempelvis Oracle Autonomous Database där man eliminerar manuella handhavanden och operationer samt därmed ökar säkerheten ytterligare.

Avgående VD Carl Frögelius tackar för allt samarbete med våra kunder under hans tid och ser fram emot att följa Pelle Ewald i hans nya roll i att utveckla Oracle Sverige in i det nya 20-talet.

Bilden:
Pelle Edwald.