Nyheter

PEAB bygger ut Julas centrallager

Det blir PEAB som bygger ut Julas Centrallager i Skara. Avtalet undertecknades i dagarna.

– Det har varit ett stort intresse för att få bygga ut vårt centrallager, vilket är glädjande. Det känns också bra att det nu blir PEAB som bygger, en aktör som varit med tidigare och byggt här vid centrallagret i Skara och som känner oss och våra förhållanden, säger Lennart Karlsson, VD Jula Logistics.

Det som byggs ut nu blir cirka 27 500 kvadratmeter i västlig riktning. Totalt kommer det att ge plats för cirka 95 000 pallplatser.

– Vi började att bygga 2004 och den första invigningen var 2005. Nu gör vi den totalt femte tillbyggnaden av centrallagret, en långsiktig storsatsning i Skara som är viktigt för vår fortsatta utveckling av verksamheten. Med utbyggnaden utnyttjar vi de driftfördelar redan finns på plats ytterligare, med engagerad kompetent personal och en effektiv infrastruktur. Utbyggnaden är avgörande för att vi ska kunna möta den fortsatta expansionen med närmast tio nya Julavaruhus under 2020, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef.

Detaljplaneringen av utbyggnationen är naturligtvis redan igång för fullt, men markarbetena på plats i Skara kommer att dra igång i mars-april 2020. Målsättningen är att kunna flytta in och börja använda de nya lokalerna under det första kvartalet 2021.

Byggherre för utbyggnationen är Jula Logistics, ett bolag i Jula Holdingkoncernen.

Bild: Jula