Nyheter

Telstra och Equinix tillhandahåller säker multimolnanslutning på 38 marknader

I ett nytt samarbete erbjuder Telstra TPN sina företagskunder on-demandtillgång till över 170 tjänsteleverantörer via Equinix Cloud Exchange Fabric™

Den globala datacenterleverantören Equinix inleder nu ett samarbete med Telstra, Australiens ledande telekommunikations- och informationstjänstföretag, som nu förstärker sin integration med Platform Equinix® i syfte att erbjuda sina företagskunder multimolnanslutning som är flexibel, säker och on-demand – med över 170 tjänsteleverantörer på 38 marknader globalt.

– När kunderna skalar leverans av sina företagsapplikationer med hjälp av ledande molnleverantörer på nya marknader, då ger den djupare integrationen av Telstras programmerbara nätverk (TPN) – vår SDN-plattform – med Platform Equinix dessa kunder en unik kapacitet att inom några minuter förse 170 leverantörer på 38 platser globalt med molnanslutningstjänster. Med TPN kan våra kunder skapa applikationer med säker, pålitlig och förutsägbar kapacitet, vilket i sin tur ger bättre affärsresultat då de anställdas produktivitet ökar, säger Sanjay Nayak, Product and Service Design Director, Global Connectivity and Platforms, Product and Technology, Telstra.

I dagens digitala ekonomi söker kunder säker anslutning on-demand till de molnleverantörer de själva väljer. Därför använder Telstras programmerbara nätverk (TPN) nu Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric™) för att låta kunder på bara några minuter skapa privata multimoln-nätverksanslutningar till molnleverantörer, istället för de veckor eller månader som ofta behövs för traditionella molnanslutningsmetoder.

Genom djupare integration med ECX Fabric låter Telstra också sina kunder få privat åtkomst till samtliga molntjänstleverantörer som är tillgängliga via ECX Fabric, inklusive IaaS, PaaS, SaaS, UCaaS, DDoS-modifiering, leverantörer av datalagring som en tjänst och så vidare. Genom en enda integration med ECX Fabric kan Telstra erbjuda sina kunder snabbare anslutning till ett brett utbud av molntjänster jämfört med att vända sig direkt till enskilda molnleverantörer.

Telstra drar också nytta av ECX Fabric för att utöka sin geografiska räckvidd av TPN till nya marknader – särskilt i Nordamerika och Europa – och ökar antalet tillgängliga marknader från åtta till 38. Med ECX Fabrics globala infrastruktur har Telstra också snabbt utökat antalet TPN-molnanslutningar i fler länder och storstadsområden runt om i världen.

Bild: Equinix