Nyheter

Lansering av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm

I samband med lanseringen av AI Innovation of Swedens nya nod i Stockholm och offentliggörandet av nya partners arrangeras ett event i Stadshuset. Anna König Jerlmyr är värd för eventet och Ibrahim Baylan, Irene Svenonius och Darja Isaksson deltar i programmet. Dessutom äger två spännande paneler rum med högnivårepresentanter från det svenska AI- och innovationsekosystemet, inklusive näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Kl 16:00 arrangeras en träff med:
Ibrahim Baylan, Näringsminister
Darja Isaksson, GD, Vinnova
Martin Svensson, Co-Director, AI Innovation of Sweden
Anna König Jerlmyr, Finansborgarråd, Stockholms stad

När och var?
Tisdag 28 januari
Lanseringsevent pågår kl 14:00-16:00
Adress: Stadshuset, Stockholm, rådshussalen. Ragnar Östbergs plan nr 1.

AI Innovation of Sweden är ett nationellt center för applicerad AI-forskning och innovation. Målet är att accelerera tillämpningen av AI genom att dela kunskap och data, samlokalisera kompetens och driva projekt. Det kommer stärka svensk konkurrenskraft och samhällsutveckling. Huvudkomponenterna i AI Innovation of Sweden är de regionala noderna, projektportföljen, den nationella datafabriken, samt engagemanget från partners.

I dagsläget pågår ett tiotal olika projekt i samverkan med flera av centrets ca 70 partners. Projekten täcker områden som datadriven sjukvård, språkbehandlingsmodeller för svenska myndigheter och användning av satellit- och vägdata.

AI Innovation of Sweden samlar partners från alla delar av det svenska samhället för att driva AI-innovation i Sverige. För att lyckas med detta etableras samverkansnoder regionalt och en nationell datafabrik. Datafabriken skapar möjlighet för partners att frivilligt dela sin unika data med andra partners och driva projekt för AI-utveckling i Sverige.

Bild av Garik Barseghyan från Pixabay