Nyheter

Provkör nya elbilarna på eCarExpo!

Nästan hälften av alla stockholmare tänker köpa elbil vid nästa bilbyte. Men frågan många ställer sig är – vilken ska jag köpa? Laddhybrid? Elbil? Vilken modell? På eCarExpo på Friends Arena 7-9 februari kan de få svar. På en 600 meter lång inomhusbana kan besökarna provköra och jämföra marknadens senaste modeller.

Behovet är stort av information om omställningen till elbilar. Vilken teknik för elbilsladdning ska man använda och vilken laddbar bilmodell passar ens behov bäst? På Nordens ledande elbilsutställning eCarExpo, som pågår på Friends Arena i Solna 7-9 februari, får man både svar och möjlighet att provköra och jämföra marknadens senaste laddbara bilmodeller.

– eCarExpo är ett unikt tillfälle för såväl konsumenter som BRF-föreningar att förstå mer av vad elbilsomställningen betyder för dem. Men det är också den enda möjligheten att få provköra marknadens senaste elbilsmodeller på en och samma plats, förklarar Gunnar Dackevall, mässchef och grundare av eCarExpo.

Provkörningarna görs inomhus på en 600 meter lång tvåfilig väg som omger Friends Arena. Som jämförelse kan nämnas att Geneves bilsalong nu följer efter eCarExpos fem år långa adelsmärke med provkörningar, och erbjuder en 456 meter lång inomhusbana.

eCarExpo-banan ger besökarna en ypperlig chans att känna på den mäktiga aha-upplevelse det innebär att köra elbil. De kan välja mellan 24 olika nya bilmodeller att provköra, från de allra minsta och billigaste till de dyraste och lyxigaste. För första gången finns också transportbilar både på mässan och för provkörning, bland andra Mercedes eVito och VW ABT eCaddy.

En av de hetaste nykomlingarna är Volvos elektrifierade systermärke Polestar, som öppnar dörrarna till lyxcoupén med 650 hk råstyrka och en prislapp på 1,7 Mkr. Deras folkligare Polestar 2 finns i utställningen för provsittning. Men även Audis senaste flaggskepp e-tron 55 Quattro, sex olika nya BMW-modeller (X5 45e, i3s, 330e, 530e xDrive, 225xe, X3 30e xDrive), Mercedes EQC och Jaguar I-Pace representerar lyxsektorn för laddbara bilar.

Men 71 procent av svenska bilister anser att elbilar är för dyra, och vill kanske hellre ta en tur i några av de något beskedligare prissatta elhybriderna och elbilarna. Plug-in-hybriden Ford Kuga PHEV är ett nytt spännande SUV-alternativ liksom nya helelektriska Mini Cooper SE och Countryman SE All4 och Renault Zoe och lilla stadsbilen Twizy. Men här finns också storsäljare som Nissan Leaf e+, Hyundai Kona electric och Ionic electric samt Kia e-Soul, e-Niro, Optima Sportswagon PHEV, Niro PHEV och Ceed SW PHEV.

eCarExpo är helt enkelt elbilskonsumenternas eldorado. Friends Arena fylls av bilpremiärer, nyheter och all tänkbar laddteknik, med laddstationer och energilösningar för såväl villor som flerfamiljshus och digitala lösningar för tjänstebilsförare och nya delningsekonomin. I hallen kan man också provköra många av marknadens elcyklar och elskotrar på en inomhusbana.

ÖPPETTIDER

Mässan öppnar fredag den 7/2 kl 10-17 för bransch- och pressbesökare och är öppen för allmänheten lördag 8/2 kl 10-18 och söndag 9/2 kl 10-16.

Bilden:
Mercedes eVito.
Bild: Mercedes