Nyheter

Renault startar innovativt laddningsprojekt för att gynna elmobilitet i Europa – INCIT-EV

Renault startar INCIT-EV-projektet tillsammans med 32 partners i Europa – ett projekt som syftar till att främja el-mobilitet genom tester av olika innovativa laddningstekniker för elfordon.

Renaultkoncernen är både skaparen och samordnaren för INCIT-EV-projektet som har stöd från EU-kommissionen. Projektet syftar till att uppmuntra utvecklingen av el-mobilitet genom tester på fältet.

7 innovativa laddningstekniker för elfordon testas på utvalda platser i Europa. INCIT-EV-projektet, som kommer pågå från januari 2020 – december 2023, kommer att delas upp i två primära faser:

Fas 1 kommer att innehålla en analys av användarnas behov och krav, följt av en utvärdering av laddningstekniker och integrationen av dessa i infrastrukturer.

Fas 2 kommer att fokusera på flera tester/demonstrationer på utvalda platser och kommer att pågå från hösten 2022 till projektets slut:

Ett dynamiskt induktionsladdningssystem för stadsmiljö i Paris, Frankrike.
Högspänningsladdningssystem i utkanten av Tallinn, Estland.
Optimerad reversibel ”smart laddning” i Amsterdam och Utrecht, Nederländerna (Vehicle to Grid).
Ett induktionsladdningssystem för storstadsförorter/längre sträckor i Versailles, Frankrike.
Laddstationer på parkeringsplatser för bildelningspooler i utkanten av Turin, Italien.
Reversibel lågspänningsladdning (även för tvåhjulingar) och dynamisk laddning vid taxistationer på flygplatsen och centralstationen i Zaragoza, Spanien.

Bilden:
Nya Renault CLIO E-TECH.
Bild Renault