Nyheter

Hydroscand lanserar ny kanalspolslang

Hydroscand utökar nu sortimentet med en ny, flexibel kanalspolslang som passar utmärkt för spolning i trånga utrymmen.

Den nya kanalspolslangen är extremt böjlig och flexibel, vilket gör den mycket smidig att arbeta med – även i trånga utrymmen. Slangen är utformad med en ytter- och innertub av termoplast, vilket gör att slangen väger mindre än en traditionell gummislang, samtidigt som den tål 3-4 gånger mer utvändigt slitage.

Kanalspolslangen tål ett temperaturspann på -40 °C till +60 °C och passar därför utmärkt för spolning med såväl kallt som varmt vatten. Det breda temperaturspannet tillsammans med dess flexibilitet gör Kanalspolslangen till ett utmärkt val för slam- och spolföretag som behöver komma åt att spola i krokade rör och trånga utrymmen.

Hydroscands nya slang tål ett tryck på 250-275 bar och säljs i dimensionerna 1/2 tum, 1 tum och 1 1/4 tum. Den kan levereras i olika längder och levereras alltid tillsammans med ett provtryckningscertifikat.

För att ytterligare förlänga slangens livslängd erbjuder Hydroscand även slangskydd, Slangspararen tiger tail (1415-50), som skyddar slangens yta mot vassa kanter som kan finnas på exempelvis brunnens nedre kant.

Bilden:
Hydroscands nya, flexibla kanalspolslang.
Bild: Hydroscand