Nyheter

Telenor bäst i branschen på hållbarhet

Telenor är landets mest hållbara telekombolag enligt företagen. Det visar årets upplaga av Europas största varumärkesundersökning om hållbarhet, Sustainable Brand Index™ B2B.

Sustainable Brand Index™ B2B har genomförts sedan 2017 bland beslutsfattare med inköpsansvar i svenska företag. I årets upplaga har studien fokuserat på små- och medelstora företag och deras uppfattning om vilka som ligger i framkant inom hållbarhet i olika branscher. Resultaten visar att Telenor rankas högst inom telekom i Sverige när det gäller att bedriva sin verksamhet på ett hållbart sätt.

– Telenor kommer först i sin bransch eftersom de gjort betydelsefulla insatser inom hållbarhet och på ett effektivt sätt lyckats kommunicera sitt arbete till små- och medelstora bolag. Denna strategiskt viktiga målgrupp har uppmärksammat Telenors arbete med såväl klimatrelaterade som sociala frågor, säger Erik Elvingsson Hedén, grundare av Sustainable Brand Index.

Förutom att ställa höga hållbarhetskrav på sina leverantörer i alla led så har Telenor under det gångna året växlat upp arbetet kring klimatsmarta lösningar och minskning av elektroniskt avfall, till exempel genom att börja sälja återanvända telefoner i sina butiker och online.

Sedan 2018 klimatkompenserar Telenor för energianvändning, resor och andra utsläpp genom Fairtrade Climate Standard, något företaget var första telekombolag i världen med att införa. Totalt har verksamheten i Sverige minskat sina koldioxidutsläpp med 80 procent under det senaste årtiondet.

Samtidigt har arbetet med mångfald, inkludering och barns trygghet på nätet varit fortsatt i fokus under 2019, med framgångsrika initiativ så som Nätprat för att förse barn och ungdomar med verktyg för en tryggare tillvaro online, och Open Mind, ett arbetsträningsprogram för personer med funktionsvariationer.

– Den här utmärkelsen betyder mycket och är ett kvitto på att vårt kontinuerliga arbete för en mer hållbar utveckling i samhället ger resultat. Det är många engagerade medarbetare som tillsammans har utvecklat vårt hållbarhetsarbete och jag är otroligt stolt över allas insats, säger Magdalena Aspengren, hållbarhetschef för Telenor Sverige.

Sustainable Brand Index™ B2B 2019 – telekom Sverige:

1. Telenor

2. Telia Company

3. Tele2

4. Tre (3)

Läs mer:

Om Sustainable Brand Index och studien: https://www.sb-index.com/

Om Telenors hållbarhetsarbete: https://www.telenor.se/om-telenor/hallbarhet/

Bild: Telenor