Nyheter

NewMotion utökar sitt europeiska roamingnätverk för laddning av elfordon

Roamingsamarbetet mellan NewMotion och Fortum Charge & Drive ger förare av elfordon i Norden och andra länder en smidigare laddningsupplevelse.

NewMotion, en ledande europeisk leverantör av smarta laddningslösningar, presenterar sitt roamingsamarbete med det nordiska företaget för ren energiproduktion Fortum. Med det här avtalet är NewMotion den första externa leverantören av mobila tjänster (MSP) som får tillgång till Fortums laddningsnätverk i Sverige, Norge och Finland.

Partnerskapet utökar NewMotions europeiska roamingnätverk för laddning av elfordon till över 135 000 laddningspunkter, vilket ger förare av elfordon en smidigare laddningsupplevelse i Norden och i andra länder. Roaming, eller interoperabilitet, innebär att ett öppet nätverk skapas där alla parter använder varandras tjänster med ett enda laddningskort. Ytterligare fördelar med avtalet är en sömlös internationell fakturering, eftersom en enda faktura ges för alla laddningar.

– Genom att lägga till fler laddningsplatser och därmed göra laddning av elfordon mer tillgängligt så möjliggör vi för att majoriteten av förare skall kunna gå över till elektriskt, säger Sytse Zuidema, vd för NewMotion. Vi är glada över att presentera detta samarbete med Fortum, eftersom det ger våra kunder i Norden tillgång till fler laddningsplatser för deras elfordon. Vi tror starkt på ömsesidig interoperabilitet. Det ger alla förare av elfordon, oberoende av tjänsteleverantör, möjligheten att ladda sitt elfordon överallt. Vi anser dessutom att detta är viktigt för att påskynda införandet av elfordon i allmänhet, eftersom det innebär att den eldrivna rörligheten ökar.

Tillgång till laddningsinfrastruktur är helt avgörande

Under hösten 2019 låg den genomsnittliga användningen av elfordon i Europa på 4,4 %. Åtkomst till en bra laddningsinfrastruktur är avgörande för förarna innan de byter till att köra ett elfordon. Roamingsamarbetet mellan NewMotion och Fortum bidrar till att skapa ett mer omfattande och internationellt laddningsnätverk, och ger förarna en känsla av säkerhet som hjälper mot oro över räckvidden, vilket är en viktig aspekt av elfordonsanvändningen över hela världen. I själva verket bidrar ett sådant partnerskap till att göra körningen och laddningen av elfordon mer praktiskt, prisvärt och tillgängligt för de flesta förare. NewMotion samarbetar för närvarande med mer än 200 partnerladdningsnätverk, vilket ger kunderna tillgång till Europas största roamingnätverk för laddning av elfordon.

Bild: New Motion