Nyheter

Rekordstark januarimånad – Kia Niro 3:a

Kia ökar med 24,7 procent i januari på en totalmarknad som backar 18 procent, jämfört med samma månad föregående år. Kia Niro finns som hybrid, laddhybrid och ren elbil och var i januari Sveriges tredje mest sålda bil.

Nyregistreringarna minskade med 18 procent enligt Bil Swedens statistik för januari. För Kia blev det den starkaste januarimånaden hittills, 1 959 registrerade bilar innebär en ökning med 24,7 procent jämfört med samma månad i fjol, och hela 11,7 procents marknadsandel.

Andelen laddbara bilar på marknaden ökade med 30,7 procent jämfört med i fjol. Kia är marknadsledande på laddbara bilar och var i januari det märke som registrerade flest elbilar, Kia e-Soul och Kia e-Niro stod för drygt 20 procent av marknaden.

Kia Niro-familjen bestående av modellerna Kia Niro Hybrid, Kia Niro Plug-In Hybrid och Kia e-Niro (742 registreringar) tog sig upp på tredjeplatsen över de mest sålda bilarna i Sverige efter Volvo S/V60 och Volkswagen Passat.

– Det är glädjande att se det stora intresset för våra elektrifierade bilar, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden. Vi lanserar nu ytterligare två laddhybrider i Kia Ceed SW Plug-In Hybrid och Kia XCeed Plug-In Hybrid med en prisbild som förhoppningsvis kommer att attrahera en bred målgrupp.

Kia levererade flest klimatbonusbilar under 2019. Dit räknas elbilar och laddhybrider med koldioxidutsläpp på max 60 g/km (70 g/km från 2020) samt gasbilar. Försäljningsandelen elektrifierat – hybrider, laddhybrider och elbilar – var närmare 50 procent och förväntas öka ytterligare under 2020.

Bilden:
Kia Niro Plug-In Hybrid.
Bild: Kia