Nyheter

Volvo Cars första elbil öppnar året

Idag presenterar Bil Sweden registreringssiffrorna för den svenska personbilsmarknaden i januari. 2020 är det första året med körcykeln WLTP, och Volvo Cars storsatsar med laddhybrider och företagets första rena elbil.

Januari markerar säljstart för Volvo Cars första helt elektriska bil, Volvo XC40 P8 Recharge. Volvo Cars planerar att lansera en ren elbil varje år de kommande fem år, för att bredda utbudet av elektrifierade bilar. Redan idag kan alla Volvo Cars modeller beställas i laddhybridutförande och under vecka 4 uppgick laddhybriderna till mer än 35 procent av nyförsäljningen.

– Vår målsättning är att 30 procent av försäljningen på den svenska marknaden ska vara laddhybrider 2020, så året har börjat bra, säger Fredrik Isakson.

Totalmarknaden för personbilar uppgick till 16 798 bilar, med 2 793 registreringar för Volvo Cars. I modelltoppen hamnar återigen Volvo S/V60 med 1 052 registreringar, på fjärde plats återfinns Volvo S/V90 (698 registreringar) och på plats sex Volvo XC60 (443 registreringar).

I december sköt registreringssiffrorna i höjden inför den nya körcykeln WLTP som började gälla den 1 januari. Effekten syns i något lägre registreringssiffror i januari än vad som är normalt för månaden.

– En tillfällig ryckighet är väntat när nya parametrar påverkar bilkonsumenterna. Det är ändå glädjande att se att Volvo V60 är Sveriges populäraste bil och att vi har flera bilar med på topplistan, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Bilden:
Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver 1.
Bild: Volvo Cars