Nyheter

DEFA laddar upp på Friends Arena

DEFA medverkar återigen på Nordens största elbilsmässa, eCarExpo som nu har intagit Friends Arena under 7:e-9:e februari. Man visar upp produktnyheter och hela sortimentet inom e-mobility, från lastbalanseringslösningar till kompletta laddsystem för både privata hem, flerfamiljshus och offentliga miljöer.

I vanlig ordning ansvarar DEFA för att ett 30-tal provkörningsbilar är fulladdade med 40 laddpunkter på mässans laddgata. Sex nya spännande elbilar gör entré och ett klassiskt motorcykelmärke, Harley Davidson, visar sin första eldrivna modell. Under Friends gigantiska läktaranläggning löper en 600 meter lång tvåfilig väg som förmedlar den unika aha-upplevelse som bara en elbil kan ge, och inne på arenan finns en provkörningsbana för elcyklar och skoters. Från fyra ladd-depåer runt arenagolvet kan publiken på ett bekvämt sätt bekanta sig med den speciella känsla som det innebär att köra på el genom ett par varv på inomhusbanan.

– I år visar vi komplett laddteknik med inbyggd fulldynamisk lastbalansering som maximerar strömtillgången för elbilsladdning i flerbostadshus. Vi hjälper dem att snabbt få upp en driftsäker och skalbar lösning för elbilsladdning vid fastigheten, som optimerar elutnyttjandet och där en lösning för administration och betalning ingår, förklarar Martin Jonsson, VD för DEFA Sverige.

För att möta det ökande intresset för elbilsladdning i flerbostadshus, kommer DEFA att hålla två seminarier och två kurser som behandlar utmaningar och behov knutet till laddlösningar i flerbostadshus.

DEFA kommer dessutom att visa en ny App, en högintressant nyhet, för både privatbils- och tjänstebilförare. För privatbilsägare ger appen full kontroll över laddningen och möjlighet att dela laddstationen med vänner och familj. För tjänstebilsföraren innebär appen att det blir enkelt att redovisa laddning och få ersättning för hemmaladdning och publik laddning.

Bilden:
I vanlig ordning ansvarar DEFA för att ett 30-tal provkörningsbilar är fulladdade.
Bild: DEFA