Nyheter

SEAT och Skellefteå Kraft inleder klimatsmart samarbete

SEAT kickar igång sin elbilsoffensiv med försäljningsstarten av Mii electric. SEAT Sverige inleder ett samarbete med Skellefteå Kraft. Mii electric kunder erbjuds tre års fri hemmaladdning med 100% förnybar el från Skellefteå Kraft.

Enligt Svenska Miljöinstitutet är elbilen klimatsmart. Väljer du att köra elbil sänker du koldioxidutsläppen med ca. 70%* jämfört med en fossildriven bil, förutsatt att du laddar elbilen med förnybar el. SEAT vill skapa en enkelhet för sina kunder att maximera effekten av ett klimatsmart bilval. Därför väljer märket att inleda ett samarbete med Skellefteå Kraft. Skellefteå Kraft erbjuder inte bara 100% förnybar el utan arbetar också med flera utvecklingsprojekt som syftar till att underlätta användandet av elbilar i Sverige.

– Vi arbetar båda med stora omställningar i våra respektive branscher och har gemensamma mål för att möta klimatförändringarna. Skellefteå Kraft är en självklar och trovärdig samarbetspartner för oss på SEAT, säger Per Brinkenberg, Märkeschef SEAT Sverige.

SEAT och Skellefteå Kraft har redan idag gemensamma satsningar inom svensk motorsport, båda är engagerade i PWR Racing som tävlar för CUPRA i TCR Scandinavia/STCC. Redan under nästa år beräknar vi att komma igång med en internationell serie för e-TCR, för Sverige blir e-TCR en realitet under 2021. Båda är även sponsorer av Sveriges mest moderna och längsta racingbana, Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå. Drivecenter Arena är idag tack vare Skellefteå Kraft anpassad för elbilsracing.

– Med Skellefteå Krafts starka position på svenska marknaden, deras offensiva planer för framtiden ihop med ett ansvarstagande för klimatförändringarna är samarbetet helt i linje med vårt varumärkesarbete för SEAT och CUPRA i Sverige, säger Helena Tufvesson, PR- och Marknadschef på SEAT Sverige.

Elbilsoffensiven hos SEAT och CUPRA innehåller hela sex laddbara modeller som lanseras till 2021, Och först ut är SEAT Mii electric vars kunder blir de som först får ta del av fördelarna med samarbetet. De erbjuds nämligen hela tre års fri hemmaladdning med 100% förnybar el från Skellefteå Kraft**.

– Vi är glada över att vara en del i SEAT och CUPRAs offensiva satsning. Det är viktigt att fler ska kunna ta del av den nya generationens bilar och transportera sig på ett hållbart sätt. Cirka 90 procent av all elbilsladdning sker i anslutning till hemmet och valet av elavtal blir allt viktigare. Vi vill helt enkelt stärka den som redan gjort ett bra val, säger Lars Lundmark, Säljchef elhandel på Skellefteå Kraft.

När du köper bil från SEAT och CUPRA ingår alltid tre års nybilsgaranti, tre års mobilitetsassistans, tre års service och för elbilar även åtta års batterigaranti.***

*Koldioxidutsläpp Produktion av elbil och batteri inräknat under hela bilens livstid eller 180 000 km.
**Teckna elavtal med Skellefteå Kraft så får du tre års fri hemmaladdning, ett schablonbelopp per månad beräknad på 1 350 mil körning per år dras direkt från din elfaktura.
***Batterigaranti åtta år eller 160 000 mil, nybilsgaranti och assistans tre år eller 9 000 mil, fri service tre år eller 4 500 mil (gäller vid finansiering av SEAT Financial Services).

Bild: SEAT