Nyheter

Karl-Mikael Syding: ”Tesla är lite av sinnebilden av hur hela börsen fungerar”

KARL-MIKAEL SYDING, investerare och före detta hedgefondförvaltare, och ANNA SVAHN, författare och investerare är båda skeptiska till den höga värderingen av Tesla. Det säger de i EFN Marknad där de diskuterar Tesla och guld.

Syding berättar i EFN Marknad att han är skeptisk till den bakomliggande analysen när investerare har gått in i Tesla. Han menar att företaget har blivit mer haussat än befogat och ifrågasätter den rusning som skett den senaste tiden i aktien.

– Tesla är lite av sinnebilden av hur hela börsen fungerar. Man springer till det som fungerar aktiekursmässigt. Man försöker inte göra någon analys längre. Tittar man på Tesla-siffror så växer de inte. De utmålas som ett hypertillväxtföretag, det är därför de värderas till fem eller sex gånger, säger han.

Syding fortsätter med att poängtera att Tesla har gjort en förlust på nästan en miljard under 2019. Han menar att tillväxten från minus 7 till 8 procent under Q3 till plus 1 till 2 procent i Q4 står sig svagt i och med jättesatsningen som företaget har gjort. Han hänvisar till den globala lanseringen av modell 3 och det stora PR-fokuset.

När de diskuterar övrig verksamhet i Tesla, utöver bilen, så har han svårt att förstå omfamnandet av aktien.

– Om de inte växer vad de än är de säljer, så förstår jag inte varför de ska värderas högt, berättar han.

Se hela intervjun här (18:54 min, nytt fönster)

Bilden:
KARL-MIKAEL SYDING, investerare och före detta hedgefondförvaltare, och ANNA SVAHN, författare och investerare är båda skeptiska till den höga värderingen av Tesla. Det säger de i EFN Marknad där de diskuterar Tesla och guld. Från vänster: Anna Svahn, författare och investerare och v.
Bild: EFN Ekonomikanalen