Nyheter

Transdev fortsätter köra regionbussar mellan Umeå och Haparanda fram till 2021

Länstrafiken i Västerbotten meddelade förra veckan att Transdev vinner korttidsupphandling om regionbusstrafiken längs E4:an mellan Umeå och Haparanda. Transdev kör trafiken sedan 2010 och kommer fortsätta göra det fram till december 2021.

– Det är ett mycket glädjande besked som vi har fått från Länstrafiken i Västerbotten. Vi kör redan idag stadstrafiken i Umeå med 35 elbussar och fem regionbusslinjer runt om Umeå med 15 nya HVO-bussar. E4-trafiken ansvarar vi för sedan 2010 med 30 fossilfria bussar. Det känns roligt att få fortsätta vara med och utveckla regionen mot en mer hållbar framtid, säger Camilla Nordlund affärschef Transdev i Västerbotten.

Totalt cirka 700 000 personer reser med Transdev varje år på linjerna 12, 20, 27, 28, 98 och 100.

Bild: Transdev