Nyheter

MAX Burgers och Freetrailer inleder klimatkompenserat delningssamarbete

MAX Burgers är Sveriges äldsta burgarkedja och har en klimatpositiv meny. I ett led att bli världens bästa burgarkedja inleder bolaget nu ett samarbete med delningsföretaget Freetrailer, som innebär gratis utlåning av släpvagnar på restaurangen MAX Lillån i Örebro. Fyra släpvagnar kommer att finnas tillgängliga för allmänheten att låna utan kostnad och varje mil som körs med släpen klimatkompenseras.

Sedan 2004 har Freetrailer erbjudit privatpersoner att låna släpvagnar kostnadsfritt. Släpvagnarna finansieras av Freetrailers samarbetspartners, som i sin tur får fler kundbesök och exponering på
vägarna samtidigt som både kunder och allmänheten erbjuds gratis nyttjande av släpen. Från och
med april kommer fyra släpvagnar att stå parkerade utanför MAX Burgers restaurang Lillån på Saluvägen 2 i Örebro.

Släpvagnarna kan lånas utan krav på att handla i restaurangen. Det är kostnadsfritt vid spontan upphämtning och förhandsreservation kostar endast 29 kronor. Genom ett Bluetooth-lås är släpvagnarna smidiga att hämta och återlämna utan bemanning och hanteringen sker i Freetrailers app.

– Max Burgers går tillsammans med Freetrailer i bräschen för restaurangbranschen och erbjuder en gratistjänst för personer som har behov av att transportera prylar. Den som ska flytta eller slänga skräp kan snart stanna till vid MAX för att både låna ett släp och fylla på energin med en burgare. Många har vägarna förbi restaurangen i Örebro och efterfrågan på släpvagnar är hög i området. Därför är jag inte bara glad över att MAX Burgers blir vår första restaurang som partner utan också för att vi tillsammans kan underlätta vardagen för människor i området, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

MAX Burgers har ett gediget klimatarbete. Menyn är klimatpositiv, vilket innebär att bolaget minskar sitt klimatavtryck och binder koldioxid för alla utsläpp i hela värdekedjan med 110 procent. Hållbarhetsaspekten speglas även i samarbetet med Freetrailer. Dels genom att bidra till att delningsekonomin växer och genom att klimatkompensera transporterna, där MAX Burgers kompenserar för varje mil som körs med släpen.

– Vi har restaurangbranschens bredaste klimatanalys och åtgärderna omfattar nu även vårt samarbete med Freetrailer. Dessutom gynnas både miljön och plånboken av att delningskulturen växer, där vi kan dela på sällanköpsvaror så som släpvagnar. Nu kommer vi att kunna hjälpa personer i närheten av Örebro med både mat och transportmedel, vilket vi hoppas gör besöket hos oss ännu lite bättre, säger Tobias Karlsson, Chief Marketing Officer på MAX Burgers.

Bilden:
MAX Lillån i Örebro.