Nyheter

Ny typ av konturmätning av gods

Med nya CMS 700i 3D-konturmätningssystem presenterar Leuze electronic en världsledande lösning för volymmätning: en komplett lösning för felfri lagring av varor vilken autonomt kan tas i drift och underhållas av kunder via WebConfig.

Med CMS 700i släpper Leuze electronic ett nytt 3D-konturmätningssystem på marknaden. Det är baserat på CML 730i-serien av mätande ljusridåer och kan anpassas till specifika kundkrav.

CMS 700i mäter konturen och positionen av passerande objekt oavsett form och ytstruktur. Även platta föremål, som t.ex. postorderpåsar, kan mätas exakt och ekonomiskt utan en komplicerad kamerainstallation. Minimimåtten för höjd, bredd och längd är 5 x 50 x 50 mm3. Objektinformationen kan användas för att optimera belastningen på en pall eller inkommande varor.

Avvikelser på objektet upptäcks pålitligt, vilket reducerar drifttid vid automatisk lagring. CMS 700i ökar därmed tillgängligheten och kostnadseffektiviteten för systemet. Med det intuitiva WebConfig kan idrifttagning och fjärrunderhåll enkelt utföras av kunden.

Det kompletta systemet inkluderar alla komponenter, kopplingsskåp, fästelement och anslutningsteknik i ett enda artikelnummer. Montering och installation kan utföras effektivt och enkelt, vilket sparar kunden tid och pengar.

Ethernet TCP/IP- eller PROFINET-gränssnittet säkerställer en snabb integration av 3D-konturmätningssystemet. Systemet kan samla perifera data, t.ex. från mätskalor eller streckkodsläsare, via ett öppet Ethernet-gränssnitt och vidarebefordra datan med en tidsstämpel. CMS 700i kan fritt kombineras med ytterligare funktioner och är lämplig för både nya och befintliga applikationer inom automatiserad lagerhantering.

CMS 700i konturmätningssystem används bland annat för mätning av postorderpåsar i e-handeln.

Bild: Leuze