Nyheter

Regina Donato Dahlström blir Sverige-vd för GlobalConnect/IP-Only

I början av februari slogs IP-Only och GlobalConnect ihop för att bli den ledande leverantören av digital infrastruktur i Nordeuropa. Nu är det klart att Regina Donato Dahlström tar rollen som Sverige-vd med operativt ansvar för den svenska verksamheten som går under varumärket IP-Only.

– Det känns väldigt kul att vara med och fortsätta driva den spännande resan som vi har påbörjat här i Sverige. Nu med ytterligare muskler och kompetens så att vi kan bli ännu mer kundfokuserade, fortsätta utveckla vår affär och utmana våra konkurrenter, säger Regina Donato Dahlström.

I och med samgåendet mellan IP-Only och GlobalConnect blev den tidigare GlobalConnect-vd:n Martin Lippert koncern-vd med ansvar för hela bolagets verksamhet inom B2C och B2C som spänner sig över Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Finland.

– Jag är jätteglad att Regina har valt att axla rollen som Sverige-vd och är övertygad om att hon med sitt driv, starka ledaregenskaper och branschkunskap är rätt kvinna på rätt plats. Jag kan inte tänka mig en bättre person att säkerställa vår framfart och fortsatta utveckling i Sverige, säger Martin Lippert, koncern-vd på GlobalConnect/IP-Only.

Regina Donato Dahlström är 41 år, började på IP-Only som affärsområdeschef 2018. Dessförinnan var hon vd för mobiloperatören Halebop. Regina inledde sin telekomkarriär 2000 då hon började jobba extra på Telias driftcentral för IP-nät.

Under hennes 18 år inom Teliakoncernen har hon haft flera ledarroller, bland annat affärschef på Skanova, CTO för Telia International Carrier samt affärschef för Datacom Enterprise.

Utöver ansvaret för bolagets svenska verksamhet, fortsätter Regina även som chef för den svenska B2B-affären IP-Only Enterprise. I Norge kommer Charlotta Rehman axla rollen som lands-vd och Louise Hahn gör desamma i Danmark.

Bilden:
Regina Donato Dahlström.