Nyheter

Världens säkraste bilar heter Subaru

Nu har även amerikanska IIHS summerat fjolårets krocktester och som vanligt finns alla marknadens Subaru-modeller med som Top Safety Pick. Subaru är fortfarande enda bilmärke som år efter år har alla sina modeller utnämnda som bäst i sina respektive klasser.

Med hela nio bilar klassade som TSP eller TSP+ är Subaru bilmärket i världens absoluta säkerhetstopp. Målet att bygga världens säkraste bilar är nu än en gång bevisat vara inom räckhåll. Noterbart är också att samtliga modeller som bygger på nya plattformen SGP nominerats som bäst i sina respektive klasser även i Euro NCAP.

IIHS har sedan 2006 belönat marknadens säkraste bilar med Top Safety Pick i syfte att göra det lättare för konsumenten att välja rätt. Kraven har successivt ökat och fler kriterier byggts in i systemet. TSP+ betyder att bilen – förutom en krocksäker grundkonstruktion – har väl fungerande förarassistans- och autobromssystem. Nytt för 2020 är att IIHS även väger in graden av skydd bland annat fotgängare.

Ett bevis på hur tuffa de nya kraven är att i årets upplaga har endast 64 modeller nominerats som Top Safety Pick mot fjolårets 111. Av de 23 TSP+ som delades ut totalt la Subaru beslag på hela fyra – förutom XV, Forester och Outback kvalificerade ”syskonet” Legacy (som inte säljs i Europa) sig i denna kategori.

Mer info om IIHS:s Top Safety Pick hittar du på: www.iihs.org

Bilden:
Med hela nio bilar klassade som TSP eller TSP+ är Subaru bilmärket i Världens absoluta säkerhetstopp. Målet att bygga Världens säkraste bilar är nu än en gång bevisat vara inom räckhåll.
Bild: Subaru