Nyheter

SAS fortsätter att satsa på direktflyg till SkiStars skidorter Sälen och Trysil

Med start redan idag släpper flygbolaget SAS biljetterna till Sveriges och Norges största skidorter Sälen och Trysil inför nästkommande vinter 20/21. Man kommer att trafikera flygplatsen från London Heathrow, Köpenhamn och Ålborg.

– Att SAS fortsätter flyga till Sälen-Trysil och redan nu släpper biljetterna till nästa vintersäsong ser vi som ett genombrott i att kunna konkurrera på riktigt på den internationella marknaden. För att lyckas växa med utländska gäster behöver tillgängligheten att förboka sin skidresa vara optimal och nu kan den inte blir bättre. Vår ambition är att det ska vara enkelt att boka och förutom boende som varit bokningsbart hos oss sedan januari så kan nu våra brittiska och danska gäster även boka direktflyg, säger Mathias Lindström, Försäljnings- och marknadsdirektör på SkiStar.

London trafikeras under perioden 26 Dec 2020 – 3 Apr 2021, Ålborg 27 Dec 2020 – 4 Apr 2021 och Köpenhamn 27 Dec 2020 – 4 Apr 2021. SAS fortsätter att flyga med sina absolut modernaste flygplan, Airbus A320neo vilket innebär en mindre klimatpåverkan och betydligt lägre bullernivå.

– Vi är glada över att ha kommit igång och ser fram emot att flyga till Sälen / Trysil från Danmark och Storbritannien även nästa vinter. Korta restider och en attraktiv tidtabell i kombination med fantastiska möjligheter till skidåkning i de svenska och norska fjällen är något som förhoppningsvis fortsätter lockar många skidentusiaster, säger Freja Annamatz, presschef SAS.

Korta fakta om Scandinavian Mountains Airport (SCR) – Sälen Trysil:

✈ Flygplatsen ligger på gränsen till Norge

✈ Terminalbyggnaden har fyra gater och innehåller bland annat café, butik och shop.

✈ Flygplatsen är helt privatägd av 33 företag.

✈ Ska förse Sveriges största skidort Sälen och Norges största skidort Trysil med internationella gäster.

✈ Transfertiden till det närmaste skidområdet i Sälen är 10 minuter, till Trysil tar transfern 40 minuter.

✈ Regionen är Skandinaviens största vinterdestination​.

Bilden: Trysil ses i bakgrunden.
Bild: Skistar