Nyheter

CUPRA kryddar invigningen av sitt nya högkvarter med världspremiären av CUPRA Leon

Efter en investering på 5,3 miljoner euro, nu invigs CUPRAs nya huvudkontor.

Varumärket presenterar sin breda produktoffensiv och planerar att nå en miljard euro av SEATs totala omsättning när hela modellutbudet finns på marknaden.
Laddbara bilar med hög prestanda i ny produktoffensiv.

CUPRA Racing presenterar två tävlingsbilar och bekräftar sitt deltagande i PURE ETCR.
Produktionsversionen av CUPRA Formentor presenteras på bilsalongen i Genève.

Invigningen av nya CUPRA Garage samlar hela ”CUPRA Tribe”, däribland Mattias Ekström, den nye ambassadören ter Stegen, och Fernando Belasteguín.

CUPRA passade på att fira sin 2-årsdag med invigning av det nya huvudkontoret ”CUPRA Garage” som nu står klart, precis intill SEATs högkvarter. I samband med invigningen av den nya byggnaden var det också världspremiär av CUPRA Leon och nya tävlingsbilar.

Dessutom markerade detta tillfälle starten för företagets elektrifiering av drivlinan då man även presenterade sin första hybridmodell.

Efter att ifjol ha ökat sin försäljning med 71,8% till närmare 24.700 sålda bilar, rivstartade CUPRA 2020 med ett fullsmockat schema av olika nyheter. Förutom att slå upp portarna till sitt nya högkvarter, en 2.400 m2 stor miljösmart byggnad, vars utformning påminner mycket om en racingdepå, bygger företaget nu om sin fabrik för produktion av tävlingsbilar, ”CUPRA Racing Factory”. CUPRA har investerat 5,3 miljoner euro i de nya lokalerna som rymmer plats för 200 anställda.

– Beslutet för två år sedan att etablera CUPRA som ett fristående märke kunde inte ha blivit mer lyckat, på den här korta tiden har CUPRA blivit vår mest lönsamma affärsenhet. CUPRA ger SEAT möjlighet att producera mer lönsamma modeller och nå nya kunder. Tillsammans ger de båda märkena oss de resurser och den verksamhetsbas som krävs för tillväxt. Vi har nu beslutat att stärka CUPRA ytterligare genom att ge märket ett eget huvudkontor, förklarade Carsten Isensee, tillförordnad VD och vice finans och IT-direktör på SEAT, vid presskonferensen i samband med lanseringen av CUPRA Leon.

Bild: SEAT