Nyheter

Veeam utser Gil Vega till Chief Information Security Officer

Ny roll ska hjälpa företag att skala interna säkerhets- och efterlevnadsprocesser, samt framgångsrikt navigera på den komplexa och utvecklande Cloud Data Management-marknaden, där kunder strävar efter att säkra och skydda sina kritiska data.

Veeam Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, meddelade idag att Gil Vega har utsetts till Chief Information Security Officer (CISO). Vegas tidigare erfarenheter inkluderar tjänster som Managing Director och CISO på CME Group, Inc., samt assisterande informationschef och CISO för U.S. Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC. Gil Vega kommer att ansvara för förankring och upprätthållande av Veeams vision och strategi för att garantera att dess informationstillgångar och lösningar är tillräckligt skyddade.

Han kommer även att inneha en viktig roll för att driva strategier för att hjälpa kunder att skydda sina kritiska data över flera miljöer och säkerställa regelefterlevnad. Vega, som tidigare har haft ledande positioner inom cybersäkerhet på Department of Defense (DoD) och Intelligence Community, kommer att rapportera till Bill Largent, CEO på Veeam, och ingå i företagets verkställande ledningsgrupp.

– Data är den mest kritiska tillgången i alla organisationer, men att skydda dem mot hot – såväl externa som interna – blir alltmer komplexa, säger Bill Largent, CEO på Veeam.

– Cybersäkerhet är en av de viktigaste frågorna för företagsledare och det är därför de vänder sig till Veeam för att garantera att deras data hanteras och skyddas, oavsett placering. För att säkerställa att vi fortsätter att vara pionjär inom detta område och hjälper till att fortsätta bredda våra erbjudanden inom alla sektorer, är jag glad över att Gil har anslutit sig till vårt verkställande team. Hans erfarenhet är oöverträffad och jag vet att vi under hans ledning kommer att ta vår datasäkerhet och styrning, samt vår efterlevnads- och policystrategi, till nästa nivå för att fortsätta vara ledande i branschen.

Med över 22 års erfarenhet är Vega en fulländad säkerhetsexpert. Innan han kom till Veeam var Vega Managing Director & CISO, med ansvar för global cybersäkerhet, teknologisk risk och efterlevnad vid CME Group Inc. i Chicago, en global finanskoncern som bl a tillhandahåller derivatprodukter och årligen hanterar 3 miljarder kontrakt värda uppskattningsvis 1 biljard dollar.

Innan hans karriär inom finansiella tjänster var Vega medlem av U.S. Federal Government’s Senior Executive Service och verkade som Associate Chief Information Officer & CISO på U.S. Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC.

– Jag är glad över att ansluta till Veeam, inte bara för att det är ledande inom Cloud Data Management, utan även för att vara i en position där jag har kunnat studera i företagets vision för vart det är på väg. Jag tror fullt och fast på att Veeam kommer fortsätta att förändra branschen, kommenterade Gil Vega, Chief Information Security Officer (CISO) på Veeam.

– Veeams DNA handlar om att leverera den ultimata kundupplevelsen och se till att data skyddas, oavsett placering. Veeams vision och strategi är oöverträffad på marknaden och har en exceptionellt solid färdplan fram till 2020 och därefter. Jag ser fram emot att leda Veeams ansträngningar för att ta intern datasäkerhet, styrning och efterlevnadsstrategi till nästa nivå.

Vega innehar en undergraduate- och graduateexamen i Information Systems & Information Assurance från Federal Executive Institute i Charlottesville, Virginia, och är en stolt U.S Army-veteran som har deltagit i stridsuppdragen Operations Just Cause, Desert Shield och Desert Storm.

Bild: Veeam