Nyheter

Fälgnyheter från ABS Wheels 2020

Sommarens snyggaste fälgar är nu släppta. ABS Wheels har i år tagit fram konkava nyheter med dynamisk design, djup och glans. En av de större nyheterna är ABSF55 som släpps med en klassisk rostfri läpp. För dig som gillar starka färger så finns bland annat nya ABSF24 i candy red.

– Robusta fälgar gjorda i flow forming är det hetaste just nu, klassisk gjorda fälgar börjar dö ut mer och mer vilket man tydligt ser hos de stora tillverkarna som börjar ta flow forming tekniken på allvar, ett exempel är populära Vossen säger Erik Henning Sales B2B på ABS Wheels.

I fälgvärlden har Flow forming tekniken tidigare varit förknippad med astronomiska summor. Tekniken används i motorsporten och förknippas oftast med lyx och höga kostnader. Flow forming fälgar är lättare och starkare än vanliga aluminiumfälgar. I Sverige kallar man fälgarna i folkmun för lättviktsfälgar.

De olika fälgtillverkarna som tidigare levererat fälgar med flow forming har gjort det med kostsamma tekniker vilket lett till att prislappen landat cirka 70% högre än vad en klassisk fälg kostar.

Dagens teknik möjliggör att fler tillverkare kan tillverka med flow forming. Tekniken är inte längre hemlig och det möjliggör för bland annat svenska ABS Wheels att tillverka fälgarna i Flow forming.

Bilden:
Trenden dark tint växer. Här visas ABSF16.
Bild: ABS Wheels