Nyheter

Upphandling av regionbussar i Uppsala län initierad med planerad trafikstart i juni 2022

Trafik- och samhällsutvecklingsnämnden beslöt på måndagens möte att initiera en upphandling av nytt avtal för regionbusstrafiken. Upphandlingen avser de tre separata avtal för regionbusstrafiken som löper ut i juni 2022 och beräknas initialt till cirka 700 miljoner kronor per år.

Efter beslut om initiering kommer förvaltningen Trafik och samhälle under våren 2020 hålla samråd inför upphandling (SIU) för att fånga upp kunskap, behov, önskemål och innovativa tankar från trafikföretagen. Dessa samråd ger underlag för arbetet med att ta fram ett upphandlingsdokument som annonseras i början av hösten 2020 och ett tilldelningsbeslut är att vänta i början av 2021.

I dag körs trafiken av två olika trafikföretag uppdelat på tre separata avtal. Regionpaketet som omfattar huvuddelen av länets regionbusstrafik ansvarar Nobina för med cirka 173 dimensionerade fordon. För landsbygds- och tätortstrafiken i Enköping och Håbo körs trafiken av SamBus, som ägs av Transdev, genom cirka 17 dimensionerade fordon.

– Det här är en viktig upphandling för regionens fortsatta utveckling inom ett hållbart resande, säger Johan Örjes (C), ordförande Trafik-och samhällsutvecklingsnämnden.

 

Bild: Pixabay