Nyheter

Cisco presenterar nya produkter, lösningar och partnerskap inom 5G

Nätverksjätten Cisco har idag presenterat en serie nya hård- och mjukvarulösningar för att hjälpa mobiloperatörer vinna affärsnytta av det pågående generationsskiftet inom nätverksteknologi.

Bland nyheterna finns helhetslösningen Cloud Services Stack for Mobility, Residential, and Content Delivery som gör det lättare för kunder att skapa virtualiserade 4G- och 5G-tjänster och en delad intäktsmodell för en snabbare och mindre riskfylld väg till att maximera nyttan av molnet.

På hårdvarusidan får flaggskeppsroutern Cisco ASR 9000 ett nytt line card med 400GbE-portar som mer än tredubblar prestandan.

Automatisering är en viktig faktor för att förverkliga möjligheterna med framtidens internet, och Cisco lanserar därför en paketerad automatiseringslösning, kallad Cisco Crosswork Network Controller som kombinerar lösningar för nätverksautomation, kundupplevelse och säkerhet.

Cisco presenterade också fyra nya kundsamarbeten inom operatörssektorn för olika 5G-projekt; med KDDI, NTT Docomo, PT Smartfren samt Spark New Zealand.

Bild: Cisco