Nyheter

Important Looking Pirates i miljonavtal med IP-Only

Den omtalade svenska animeringsstudion Important Looking Pirates har haft ett långtgående och framgångsrikt samarbete med IP-Only. Nu utökas det ytterligare, bland annat med mer och effektivare lagring. Avtalet är flerårigt till ett värde av 7 miljoner kronor.

Important Looking Pirates är ett av de mest omskrivna animationsstudionerna i världen de senaste åren med en meritlista innehållandes mångmiljonproduktioner som Jurassic World: Fallen Kingdom och HBO-serierna Game of Thrones och Westworld. Samtidigt är man verksam i en bransch där många av konkurrenterna finns på platser med stora skatterabatter – och som kan erbjuda en helt annan prisbild.

– De bolag som väljer oss gör det tack vare att vi kan utföra saker som ingen annan kan göra. De kommer helt enkelt till oss när det handlar om mer krävande projekt. Det gör att vi kan vara väldigt selektiva kring vilka uppdrag vi tar på oss, säger Daniel Rådén, teknisk chef på Important Looking Pirates.

I sitt arbete sköter Important Looking Pirates stora datamängder med krav på extremt korta ledtider. Eftersom man samtidigt vill ha en effektiv hantering är all data placerat i IP-Onlys datacenter i Stockholmsförorten Sätra.

– Upplägget passar oss perfekt. Vår verksamhet bygger på att vi ska kunna klara av att plocka in 30,40 personer på kort tid och snabbt komma igång med ett nytt projekt. Därför behöver vi också ha expansionsutrymme och en flexibilitet, vilket vi absolut får här. Att tacka nej till ett kontrakt på grund av utrymmesbrist är inte något alternativ för oss.

Daniel Rådén lyfter också säkerhetsaspekten som en viktig del i upplägget.

– Det är väldigt mycket hysh-hysh kring det mesta av vad vi gör, exempelvis får det inte läcka ut något innan tv-serien eller filmen är officiell. Vi behöver kontinuerligt genomgå tester från våra kunder, och har extremt höga säkerhetskrav på oss. Hela vår verksamhet bygger på att vår data är så säker som bara möjligt.

Regina Donato-Dahlström, Sverige-vd för IP-Only, kommenterar samarbetet:

– Det är extremt kul att få jobba med ett så spännande företag som Important Looking Pirates, och kunna fortsätta följa med på den resa bolaget gör. Att våra datacenter håller så hög säkerhetsnivå att de lämpar sig för några av världens största produktionsbolag är också ett fantastiskt kvitto för oss. Jag är superglad över det här samarbetet, säger Regina Donato-Dahlström.