Nyheter

Världspremiär för Volkswagens nya laddhybrid Touareg R

Volkswagen utökar under 2020 sitt erbjudande av laddhybrider. På bilsalongen i Genève, 3-15 mars, är det världspremiär för nya Touareg R. Med en systemeffekt på 462 hk erbjuder denna premium-SUV en innovativ blandning av maximal prestanda och effektiv eldrift.

Touareg R – det viktigaste i punktform:

Intelligent elektrisk prestanda. Nya Touareg R är en perfekt mix mellan maximal prestanda och den energieffektivitet som eldrift erbjuder.
Temporärt utsläppsfri. Kraftfulla Touareg R med 462 hk klarar de vanligaste pendlingsavstånden utan utsläpp.
Volkswagens nya flaggskepp. Touareg R är Volkswagens flaggskepp när det gäller energieffektivitet och den första R-modell som kan fås som laddhybrid.
Praktisk i vardagen. Fyrhjulsdrift och en maximal dragvikt på 3,5 ton gör att Touareg R tar alla utmaningar med en klackspark.
Pigg som få. Med ett maximalt vridmoment på 700 Nm har Touareg R rikligt med kraft i reserv vid acceleration.
Travel Assist i hastigheter upp till 250 km/h. Touareg är den första Volkswagen-modell som erbjuder assisterad körning i hastigheter upp till 250 km/h.
Exklusiv interiör. Den nya laddhybridmodellen har en läcker inredning i svart läder med dekorsömmar i Crystal Grey som standard.
Förförisk exteriör. Tuffa luftintagsgaller, svarta påbyggnadsdelar och upp till 22 tum stora fälgar.

Volkswagen är på väg att toppa sin flaggskeppsmodell Touareg med en ny laddhybridversion – Touareg R. Den mångsidiga modellens 462 hk starka laddhybriddrift levererar en innovativ mix av enastående prestanda och effektivitet.

Är batteriet tillräckligt laddat startar bilen i det helelektriska E-MODE-läget för utsläppsfri körning. Batterikapaciteten har anpassats för att Touareg R smidigt ska klara de vanligaste pendlingsavstånden på eldrift.

Precis som övriga Touareg-versioner är nya R-versionen utrustad med permanent fyrhjulsdrift som standard. 4MOTION i kombination med den kraftfulla drivningen, vridmomentet ligger på 700 Nm, innebär att Touareg R är typgodkänd för en dragvikt på upp till 3,5 ton. Denna dragvikt klaras också i E-MODE.

Som första laddhybrid-SUV i världen kan Touareg R också fås med hjälpsystemet Trailer Assist som gör det enklare att backa med släp. En annan nyhet är att Touareg för första gången nu kan fås med Travel Assist. Touareg R blir den första Volkswagen som kan erbjuda assisterad körning, det vill säga automatisk justering av bilens position i längd- och sidled, i hastigheter upp till 250 km/h.

Touareg R lanseras på marknaden under andra halvåret i år. Världspremiären sker på Genèvesalongen, 3-15 mars. Tidpunkt för säljstart är ännu inte fastställd och räckvidden på eldrift kommer att meddelas senare.

Bilden:
Nya Touareg R lanseras under andra halvåret 2020.
Bild: Volkswagen