Nyheter

Världspremiär för CUPRA Formentor

Formentor är den första helt egenutvecklade och den hittills mest känsloladdade bilen från CUPRA.
CUPRA Formentor kombinerar hög prestanda och mångsidig funktionalitet under en CUV-kaross med enastående design.

Den förfining och sportighet som Formentor erbjuder sätter helt nya standards hos CUPRA.
CUPRA Formentor kommer att erbjuda flera drivlinor, däribland utbudets vassaste på 310 hk och en högpresterande plug-in hybrid på 245 hk. CUPRA Formentor börjar levereras sista kvartalet i år.

CUPRA avtäcker Formentor, företagets första, från grunden helt egenutvecklade modell, CUPRA Formentor.

Denna högpresterande crossover kännetecknas av märkets specifika DNA och har designats och konstruerats för framtiden. Resultatet är en ikonisk modell som blandar förfining och innovation med en intuitiv och kraftfull körupplevelse på ett mästerligt sätt.

CUPRA Formentor är anpassad efter marknadens utveckling och kombinerar en prestandabils fördelar med de kvalitéer som en SUV erbjuder. Modellen representerar allt det som CUPRA står för och presenteras vid en tidpunkt då CUV-segmentet upplever en enorm tillväxt.

– CUPRA Formentor innebär ett stort steg framåt i vår strävan att göra CUPRA ännu mer lockande för bilälskare. Med den fascinerande designen och de olika högpresterande drivningarna, däribland en plug-in hybrid, har vi utvecklat en mycket unik bil för verkligt unika människor, sa Wayne Griffiths, CUPRAs VD.

Exteriördesignen, avspeglar CUPRA:s innersta väsen

CUPRA Formentor, företagets första helt egenutvecklade modell, har fått sitt namn efter den vackraste och vildaste udden på Mallorca. Bilen är ett konkret uttryck för de egenskaper som karakteriserar denna plats och avspeglas i den högpresterande crossoverns exteriördesign.

– CUPRA Formentor är en förförisk bil, både när det gäller prestanda, teknik och utseende, de viktigaste komponenterna i designen är de snygga proportionerna, styrkan i linjerna och förfiningen in i minsta detalj, sa Alejandro Mesonero-Romanos, chef för designavdelningen.

Bilden:
CUPRA Formentor.
Bild: CUPRA