Nyheter

Insight Partners har slutfört förvärvet av Veeam

Förvärvet har fokus på att påskynda Veeams tillväxt och utvidga desss ledande position på den amerikanska marknaden.

Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, meddelar idag att Insight Partners har slutfört sitt förvärv av företaget, som tillkännagavs den 9 januari 2020, till ett värde av cirka 5 miljarder dollar.

Efter en investering från Insight Partners i början av 2019 kommer förvärvet av Veeam, den tydliga marknadsledaren med över 1 miljard dollar i årlig försäljning och över 365 000 kunder globalt, att driva en snabbare tillväxt på den amerikanska marknaden.

– Insight har varit en betrodd partner sedan 2013, då de gjorde sin första minoritetsinvestering i Veeam, säger Bill Largent, CEO på Veeam. Insight är kända för att ta sig an internationella företag med hög tillväxt och driva sin framgång på den amerikanska marknaden, där de kan addera ovärderliga resurser, stöd och expertis. Veeam är extremt bra positionerade på marknaden och Insight är rätt partner för att hjälpa oss att uppnå nästa tillväxtnivå för vår Act II, utvecklingen mot hybridmolnet, och rätt tid att börja är idag.

Förutom att Veeam ska påskynda sin Act II, kommer företaget att flytta sitt huvudkontor till USA från Schweiz, samt tillföra ny styrka och erfarenhet till dess verkställande team. Som en del av förvärvet har följande utnämningar gjorts:

William H. Largent har befordrats till Chief Executive Officer (CEO). Han hade tidigare rollen som Executive Vice President (EVP), Operations.

Danny Allan har befordrats till Chief Technology Officer (CTO).

Gil Vega, tidigare Managing Director och CISO på CME Group, Inc. och Associate Chief Information Officer & CISO vid U.S. Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC, har utnämnts till Chief Information Security Officer (CISO).

Nick Ayers, från Ayers Neugebauer & Company, medlem av World Economic Forums Young Global Leaders och tidigare stabschef till USAs vice president, ansluter sig till Insight Partners Managing Directors Mike Triplett, Ryan Hinkle och Ross Devor i Veeams styrelse.

– Veeam har blivit den främsta ledaren av marknadsandelar i EMEA under det senaste decenniet, där cirka 50% av vår nuvarande affärsverksamhet kommer från, säger Danny Allan, CTO på Veeam. I och med dagens slutförande av Insight-förvärvet och vår nyligen genomförda lansering av nya Veeam Availability Suite v10 – nästa generations dataskydd – har vi nu riktat in oss på att utöka denna ledande position till USA, där vi kan utnyttja tillväxtmöjligheten för cloud data management för företag.

– Framtiden för cloud computing är hybrid – där data skapas, lagras, hanteras och replikeras över plattformar och miljöer, säger Crawford Del Prete, President på IDC. Veeam har konsekvent adresserat de svåra problem som kunderna upplever kring nästa generations datahantering. Detta är en betydande transaktion som tillhandahåller de extra resurser som Veeam behöver för att tillgodose behoven i ett alltmer varierande och komplext kundlandskap.

För mer information, vänligen besök www.veeam.com.