Nyheter

Descartes kommenterar nya siffror från Radar

Analysföretaget Radar, som varje år släpper sin rapport IT-Radar med siffror över svenska verksamheters IT-investeringar, reviderar nu upp sin prognos för 2020. IT-investeringarna väntas öka med 1,2 procent under 2020 och störst tillväxt sker inom inköp av molntjänster där tillväxten väntas landa på 11,8 procent.

Inom transport- och logistikbranschen väntas IT-kostnaderna (IT-budget och verksamhetsfinansierade IT-investeringar) öka med 3,3 procent.

Martin Jeppsson, Product Manager på mjukvaruföretaget Descartes, som bland annat levererar transportlösningar via molnet till logistikintensiva företag, kommenterar siffrorna:

– Vi ser ett stort intresse hos våra kunder av digitalisering och automatisering för ökat fokus på kärnverksamhet, samt ökande krav på verksamhets – och kostnadseffektivisering. Detta driver investeringar i molntjänster. Digitaliseringen medför också att IT-säkerheten prioriteras och investeras i, säger Martin Jeppsson.

Om Descartes:
Descartes hjälper kunder över hela världen genom lösningar som ger dem tillgång till de beslutsstöd – inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering – som krävs för full visibilitet och automatisering genom leveranskedjan. Descartes lösningar används för planering, spårning och uppföljning av leveranser, men också för att hantera och följa upp på transportörsavtal, tjänstekvalité och transportfakturor. Descartes lösningar ger tillgång till global handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelande samt säkerställa att man följer de krav, regler och sanktioner som ställs från olika stater och myndigheter. Descartes huvudkontor ligger i Waterloo, Kanada och det nordiska huvudkontoret i Malmö. Läs mer på www.descartes.com.