Nyheter

Kranlyft Group utsedd till exklusiv distributör av Glassworker

Från den 1 mars 2020 är Kranlyft Group den exklusiva distributören av Glassworkers produkter för Storbritannien och för den skandinaviska marknaden inklusive Sverige, Norge, Finland och Danmark. Glassworkers utbud består av vakuumenheter, vakuumaggregat, transportenheter och kompletta monteringsmaskiner. Tillverkningen sker i Tyskland med en starkt fokus på kvalitet, hållbarhet och säker drift.

Distributionsavtalet har överenskommits och undertecknats av Kranlyft Groups VD Jurgen Vater och Uplifters VD’ar Martin Lobinger och Sebastian Bayer. Uplifter GmbH är ensam ägare till varumärket Glassworker.

Med tolv produkter i sortimentet och växande har Glassworker siktat in sig på att bli marknadsledande inom segmentet. Kranarna för glasmontering av glaspartier och fönster kan snabbt lyfta till lägre höjder och möjliggöra mycket exakt placering. Dessa monteringsmaskiner använder fullt elektrisk drift och är därmed miljövänliga och kan användas både inomhus och utomhus.

För högre höjder kan de separata vakuumenheterna monteras på en Maeda minikran och uppnå stor flexibilitet. Vakuumlyftutrustningen är perfekt för byggprojekt med både små och stora fönsterpartier som kräver exakt montering. Den största monteringsmaskinen, GW 625, har en lastkapacitet på upp till 625 kg och är byggd för att hantera fönster av trippel-glas med lätthet. Glassworkers utbud riktar sig till alla hantverkare som bygger fasader med glas, sten och paneler.

– Som specialist på att tillhandahålla lyftlösningar har vi länge letat efter professionell vakuumutrustning som går att lita på. Efter en lång utvärderingsperiod och ett stort antal nöjda användare har vi gjort vårt val att stärka förhållandet till Uplifter och deras utbud. Med Glassworker som en del av vår portfölj kan vi nu se till att våra kunder hanterar glas, sten och paneler på ett säkert och effektivt sätt. Hög kvalitet i kombination med tysk ingenjörskonst har resulterat i enastående produkter, kommenterar Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group.

– Efterfrågan på vakuumlyftutrustning och glasmonteringsenheter under de senaste åren har vuxit enormt. Vid konstruktioner av moderna byggnader är glasytor en väsentlig del och de flesta arkitekter använder glas som go-to-material allt mer. Storleken och vikten på varje enskilt glas stycke för montering blir större och tyngre och kan därför inte längre hanteras för hand. Dessa enkla skäl garanterar efterfrågan på säkra och effektiva lösningar vad gäller glashantering. Vi är mycket stolta över att meddela att Kranlyft Group är vår exklusiva partner för både Skandinavien och Storbritannien. Under många år har vi känt företaget mycket väl, och vi ser fram emot att ytterligare stärka vårt samarbete framöver, säger Sebastian Bayer, VD för Uplifter GmbH.

Expansionen är en del av Kranlyft Groups strategi för att stärka sin marknadsposition och förbättra erbjudandet till kunderna. Förutom Glassworkers sortiment inkluderar Kranlyft Groups portfölj bland annat minikranar från Japanska Maeda, teleskoplastare från Italienska Magni Telescopic Handlers och aluminiumkranar från Tyska Klaas.

Bilden:
Ett urval av Glassworkers produkter.
Bild: Kranlyft