Nyheter

Medarbetare hos flygbolaget BRA bekräftad med CONVID-19

Det föreligger ingen uppenbar risk för smittspridning inom eller via BRA. Personen som bär på smittan har inte varit på arbetet sedan den 20 februari, det vill säga sedan långt innan personen själv smittades. Personen har inte heller arbetat eller träffat kollegor efter det förmodade smittotillfället. BRA har inte heller kontaktats av den pågående smittspårning som sjukvården bedriver.

Hemkommen efter en resa till Italien och efter att ha fått lindriga förkylningssymptom med lättare feber, lät en av flygbolaget BRA:s medarbetare testa sig för Corona/CONVID-19.

Medarbetaren fick igår  på eftermiddagen besked av smittskyddsläkare per telefon att denne bär på smitta orsakad av coronaviruset. I avvaktan på vidare information från sin smittskyddsläkare har medarbetaren meddelat sin arbetsgivare, BRA, om situationen under eftermiddagen den 5 mars.

Den smittade medarbetaren kommer att stanna i hemkarantän enligt de rekommendationer och rutiner som ges av sjukvården, men uppges må bra och har i nuläget inga symptom.

– Vi på BRA är glada att vår kollega mår bra, skriver BRA i ett pressmeddelande.

BRA följer alltid myndighetsrekommendationer gällande coronaviruset

BRA har liksom övriga flygbolag i världen ett aktivt arbete med rutiner om hur man ska hantera smittsamma sjukdomar – både bland passagerare och medarbetare och förstärker löpande arbetet när uppdatering av rutinerna förespråkas.

Allt eftersom antalet coronasmittade ökar i världen, tilltar även risken för att smitta ska nå verksamheter där många människor verkar och rör sig, tex tåg, lokaltrafik eller flyg. Det finns idag (5 mars) inga generella myndighetsanvisningar för transportverksamheter, där smitta bland passagerare eller medarbetare konstaterats.

Samma förhållningssätt som för övriga samhället gäller fortsatt, det vill säga de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger.

BRA fortsätter att flyga som vanligt.

Bild: BRA