Nyheter

IP-Only ser kraftig ökning av trafik och erbjuder myndigheter kostnadsfri kapacitetsavlastning

Många söker kontinuerligt aktuell information om coronaviruset och dess följder, vilket leder till ett mycket högt tryck på myndigheters webbsidor. Det kan leda till att sajter överbelastas och fungerar sämre eller inte går att nå.

Data från IP-Onlys nät visar har trafikmängden för nyhetsmedier överlag ökat med 50 procent sedan virusutbrottet tog fart i Norden. Streamade volymer har i sin tur ökad med 13 procent jämfört med normal belastning. Under helgen kommer flera stora sportevenemang att genomföras inför tomma läktare vilket ytterligare ökar efterfrågan.

IP-Only har lång erfarenhet av att leverera nättjänster till viktiga samhällsfunktioner och har kunskaper om hur incidenter och stora händelser kan påverka belastningen. Man har därför valt att erbjuda de myndigheter som är i fokus för informationssökning tekniska lösningar för att avlasta trafiken, utan kostnad för samhället.

– För mig är det en självklarhet att vi telekomoperatörer bör ta ansvar och bidra med det vi kan så att samhället kan fortsätta fungera, skriver IP-Onlys Sverige-VD Regina Donato Dahlström i ett LinkedIn-inlägg.

IP-Only har varit i kontakt med bland andra MSB och Folkhälsomyndigheten och är förberedda på att hjälpa andra myndigheter som har ökade kapacitetsbehov till följd av coronaviruset.

Inlägget på LinkedIn finns här:
https://www.linkedin.com/posts/regina-donato-dahlstr%C3%B6m-383b6a1_under-kriser-s%C3%B6ker-allt-fler-information-activity-6643499500658929664-ThrX

Bilden:
IP-Onlys Sverige-VD Regina Donato Dahlström.
Bild: IP-Only