Nyheter

Tågtrafiken mellan Skåne och Danmark riskerar att påverkas efter danskt regeringsbeslut

​Den danska regeringen har beslutat att delvis stänga gränsen från och med lördag klockan 12:00. Vad beslutet innebär för tågtrafiken mellan Skåne och Danmark är något som Skånetrafiken nu håller på att undersöka.

Enligt ett pressmeddelande har den danska regeringen under fredagskvällen fattat beslut om att delvis stänga den danska gränsen från och med klockan 12 i morgon lördag. Detta för att hindra spridningen av coronavirus. Enligt uppgift ska flyg-, färje-, och tågtrafik helt eller delvis stoppas vid den danska gränsen.

– Vi har inte informerats om det danska beslutet i förväg. Därför vet vi inte vad detta kan komma att betyda för trafiken och våra kunder, säger Jens Listrup, strategichef på Skånetrafiken och tillägger i ett pressmeddelande att Skånetrafikens fokus nu ligger på tydlig information till kunderna.

Skånetrafiken har just nu inte mer information än vad som finns att läsa i dansk och svensk media.

– Vi har inlett en dialog med Banedanmark, DSB och Trafikverket om vad detta kan komma att innebära för trafiken och våra kunder. Vi återkommer med information kring detta så fort vi har mer information, säger Jens Listrup.

Skånetrafiken har redan beslutat att återbetala periodbiljetter åt de svenska resenärer som inte längre kan resa till och från Danmark.

Bild: Skånetrafiken