Nyheter

Niklas Bergquist ny försäljningsdirektör för Rexel Sverige

Rexel har rekryterat Niklas Bergquist till Rexel Sverige AB som ny försäljningsdirektör för den svenska verksamhet. Niklas kommer senast från rollen som Sverigechef för Tarkett och har dessförinnan haft olika uppdrag inom Husqvarna-koncernen.

– Jag är oerhört glad att få Niklas till oss och stötta vår vision att bli Sveriges modernaste energiteknikdistributör. Hans erfarenheter från såväl byggsektorn som olika förändringsuppdrag inom försäljning och marknad kommer väl till pass i vår förändringsresa att bygga ökade kundvärden, säger Rexels VD Håkan Hedberg.

Rexel, som äger proffskedjorna Selga och Storel, har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybara och energi- och miljövänliga lösningar för ett hållbart samhälle. Företaget är en av världens ledande elgrossister och är experter på innovativ teknik för smartare fastigheter, energieffektivisering och sol- och laddsystem.

– Det här är ett inspirerande uppdrag och intressant med tanke på Rexels banbrytande inriktning mot att leda energieffektivisering av hela det svenska fastighetsbeståndet. Säljorganisationen är mitt i en spännande förändringsresa som jag ser fram emot att bidra till, säger Niklas Bergquist.

Niklas tillträder sin nya roll och tar plats i ledningsgruppen den 13 maj.

Om Rexel:
Rexel är en av världens ledande elgrossister med verksamhet i 26 länder och med fler än 27.000 anställda. Selga och Storel är deras varumärken med 60 butiker över hela Sverige. Rexel Sverige AB omsätter årligen cirka 5,5 miljarder SEK (2019). Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och miljövänliga lösningar som energi-effektiviserar Sverige.  Läs mer på www.rexel.se

Bild: Pixabay