Nyheter

Nya danska förbindelser för Forta Pro

Forta PRO, ett lettiskt baserat modulbyggande företag, har nyligen avslutat byggnaden MARS Satellite Radiology Clinic i samarbete med danska MT Højgaard. MARS-kliniken tillverkades som modulbyggnad utanför anläggningen i Forta PRO-fabrikerna i Lettland.

Det är ett företag av Bispebjerg- och Frederiksbergsjukhuset i Köpenhamn, Danmark, som är inrättat för att tillhandahålla ytterligare akutvårdstjänster till patienter för snabbare och mer avancerad medicinsk forskning.

MARS Satellite Radiology Clinic kombinerar 24 stålrammoduler som väger upp till 27 ton vardera. De mest betydande blocken är utrustade med alla nödvändiga skyddssystem för att ge en säker och effektiv drift för snabbare patientdiagnostik. Modulerna designades, tillverkades och monterades för att passa den modernaste medicinska utrustningen, senaste generationerna av röntgen-, CT- och MR-skannrar.

Genom att använda prefabricerad modulär teknik gjorde det möjligt för Forta PRO att slutföra konstruktionen på plats på bara två veckor utan att störa närliggande kliniska avdelningar eller blockera trafikvägarna för ambulanser. Att montera block på fabriken och transportera dem bara för att sätta ihop på plats möjliggör låg påverkan på omgivande kliniska anläggningar, låga dammnivåer och lågt brus i jämförelse med konventionell konstruktion.

Bispebjerg och Frederiksberg Hospital är ett av Danmark huvudstadsregionens fyra akutsjukhus från 1913. I dag sysselsätter det 3 000 medicinska personal som hanterar 80 000 akutbesök och 400 000 polikliniska besök per år. En ny modern 85 000 kvadratmeter klinisk byggnad med namnet ”New Hospital Bispebjerg” kommer att byggas under de närmaste åren. MARS Satellite Radiology Clinic var det första framgångsrika steget.

Vid öppningsceremonin sade Kristian Antonsen, Bispebjerg och Frederiksberg Hospital Chief Medical Officer:

– Vi är mycket imponerade av våra byggpartners från Lettland som har byggt en modulbyggnad lokalt och skickat den över Östersjön till den plats där den har varit Vi är väldigt glada över att ha den här modulbyggnaden. Den kommer att innehålla de akuta anläggningarna för akut vård och, vad som är mycket viktigt, CT-skannrar, MR-skanner och konventionell radiologi. Köpenhamn till förmån för mer än 500 000 invånare i Köpenhamns centrum.

Video om att skapa MARS Satellite Radiology Clinic: https://youtu.be/utWdY9tBPUs

Bilden:
Noggrann installation av moduler i det befintliga sjukhusområdet.
Bild: Forta Pro