Nyheter

Reducerad trafik och nya riktlinjer ombord

På grund av resursbrist behöver UL anpassa trafiken, framförallt stadstrafiken som därför får nya tidtabeller från måndag 23 mars. Samtidigt ber man nu resenärer att endast använda bakdörrarna för både av- och påstigning.

Från måndag 23 mars har UL nya tidtabeller, framförallt i stadstrafiken. I grunden gäller 30 minuters trafik med förstärkning på vissa linjer under vissa tider. Dock gäller begränsad helgtrafik, ingen nattrafik samt att linje 110 är helt inställd. Utöver resursbrist är skälet till denna förändring att resenärerna ska slippa osäkerhet över vilka tider som gäller.

Förutom nya tidtabeller gäller nu också påstigning genom bakdörrarna och att man sprider ut sig för att minska smittorisken.

– Kollektivtrafiken är en viktig samhällsfunktion och UL är måna om att hålla trafiken i gång för att människor ska kunna förflytta sig. Vi är tacksamma för det jobb förarna gör för att detta ska bli verklighet och vill gärna att folk som är friska fortsätter åka kollektivt, säger Helena Klange, presschef för UL i ett pressmeddelande.

De tryckta tidtabellerna som sitter på t ex busshållplatser kommer inte vara uppdaterade omedelbart men reseplaneraren fungerar så sök din resa i appen eller på hemsidan för att få rätt information. Och fortfarande gäller att man ska ha en giltig biljett för att få resa i UL-trafiken.

Bild: Pixabay