Nyheter

Maskinia går för fullt på västkusten

Maskinia öppnade under förra året upp kontor i Göteborg och Uddevalla för att möta den ökande efterfrågan på sina produkter. Man är nu i full drift och dess säljare finns nu på plats för att stötta befintliga och nya kunder.

Maskinias starka tillväxt under de sista 6 åren är kopplad till den utveckling på befintliga orter samt förstärkningen av verksamheten på nya orter runt om i Sverige. Både egna anläggningar och återförsäljare har bidragit till att lyfta Maskinia. Under det senaste året har man arbetat för att utveckla området i Västra Götaland.

Service och reservdelar kommer även fortsatt att skötas av de Maskinia kontrakterade och auktoriserade serviceverkstäder Steens T&E i Göteborg och samt Uddevalla Hydraul & Maskin AB i Uddevalla.

Försäljningen av Maskinias tre märken som man är generalagent för, Doosan, Case samt Bergmann, sköts genom Maskinias egna personal, Johan Adolfsson, Fredrik Pettersson och Mattias Carlsson.

I Göteborg har man lokaler med kontor och visningshall i direkt anslutning till Steens T&E. Säljteamet består av Johan Adolfsson och Fredrik Pettersson. De båda har gedigen erfarenhet av försäljning av maskiner och känner väl till marknaden i Göteborg.

I Uddevalla är Mattias Carlsson ansvarig för försäljningen och sitter i Uddevalla Hydraul & Maskins anläggning i anslutning till E6:an. Han har tidigare varit verksam inom lantbrukssektorn och arbetat inom försäljning större delen av sitt yrkesliv.

-Doosan och Case har sedan länge en stark position på västkusten och vi ska nu bygga vidare på den och även göra Bergmann dumpern till ett nytt fräscht inslag på Avenyn. Med tre nya säljare på plats i regionen, alla med erfarenhet av försäljning av maskiner, så har vi fått en lyckad start. Våra duktiga och etablerade servicepartners ger våra kunder tryggheten för eftermarknad samtidigt som dem får närheten till oss som generalagent via våra säljare, exempelvis fanns både jag som VD och vår försäljningschef på plats vid våra nyligen genomföra maskinvisningar på respektive anläggning, säger Fredrik Holmquist, VD på Maskinia.