Nyheter

Scandinavian Mountains Airport och Saab Digital Air Traffic Solutions får Maverick-priset för innovation

Innovationspriset delades ut för att bygget av en ny innovativ flygplats utrustad med fjärr- och digitala torn tjänster. ATCA (Air Traffic Control Association) och CANSO (Civil Air Navigation Services Organization) tillkännagav vinnaren. Det är det första Maverick Award som delas ut av World ATM Congress.

Priset hade över 100 nomineringar under det första året och visar upp de ljusaste idéerna för framtiden. Erkänner positiva bidrag till miljön och samarbeten mellan partners och intressenter och främjar den övergripande spetskompetensen inom flygindustrin.

– Denna utmärkelsen bekräftar hur viktigt det nära arbetet mellan flygplatsen och ATC är för att uppnå målet att tillhandahålla säkra och effektiva tjänster för resande kunder. I vårt fall ett helt nytt koncept av en säsongsöppen flygplats för skidälskare, direkt till backarna i Sverige och Norge, säger Gunnar Lenman, VD för Scandinavian Mountains Airport.

– Det är fantastiskt att bli erkänd av CANSO och den globala ATM-industrin genom att få detta prestigefyllda Maverick-pris för ATM Innovation 2020 för vårt arbete tillsammans med Scandinavian Mountain Airport för att introducera en on-demand digital TWR-tjänst från vårt centrum i Sundsvall. det hade inte varit möjligt utan det verkliga samarbetet mellan så många enheter och team. Alla fokuserade på samma gemensamma mål: oavsett vad som händer, få det operativa den 22 december! Tack till alla inblandade, säger Per Ahl, VD och koncernchef för Saab Digital Air Traffic Solutions.