Nyheter

Teknisk milstolpe i trafiksäkerhet

Nya Golf kan hjälpa förare att förebygga olyckor tack vare sin innovativa Car2X-teknik, vilket gör att den trådlöst kan ansluta till andra bilar och trafikinfrastrukturen.

Euro NCAP har nu gett ett särskilt erkännande för denna trafikvarningsfunktion genom Advanced Award för banbrytande säkerhetsfunktioner. Den tyska bilorganisationen ADAC benämner den som en ”teknisk milstolpe”.

Inom en radie på upp till 800 meter utbyter anslutna bilar direkt positionsdata och information med varandra. Detta gör att de kan varna varandra för fara eller komma i kontakt med trafikinfrastrukturen inom millisekunder.

Följande scenarion registreras: olyckor, fordonshaveri, kraftiga trafikstockningar, vägarbeten, nödbromsning och utryckningsfordon.

– Detta är ett spännande säkerhetsområde. Volkswagen gratuleras till att göra ny teknik tillgänglig i bilar som säljer i stora volymer, såsom Golf, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare på Euro NCAP.