Nyheter

Patrik Lundin ny CEO

Patrik Lundin tillträder i dagarna som ny CEO för Nordic Truckcenter Sverige, som är generalagent för DAF lastbilar.

– Vi är väldigt glada att vi lyckats förlänga samarbetet med Patrik Lundin. Han har en lång erfarenhet från lastbilsbranschens alla segment, säger Rob Schram, CEO A-ware Automotive.

Patrik Lundin har varit en del av Nordic Truckcenter under de senaste 3,5 åren och har tidigare axlat rollen som eftermarknadschef. Patrik har innan dess jobbat för MAN Trucks och har mångårig erfarenhet av branschen och besitter ett stort kontaktnät.

Patrik tar över efter Mattias Nilsson som har varit på företaget i tre år. Mattias Nilsson har lett företaget genom stora förändringar.

– Det är utan tvekan en utmanande tid att ta över ansvaret för organisationen i denna tid som råder. Mer än någonsin är eftermarknad en stöttepelare för våra kunder och leverantörer. Det driv som vår personal visat mig under tiden i bolaget kommer bidra till att startsträckan blir kort och jag ser en otrolig potential i framtiden när samhället återhämtat sig, säger Patrik.

Patrik Lundins främsta mål blir att skapa en god lönsamhet i företaget, utöka kundbasen och ta fram en långsiktig strategi för hur Nordic Truckcenter ska arbeta med sina servicepartners.

– Sverige är ett stort geografiskt område med långa avstånd. Vi ska därför titta på hur vi kan leverera reservdelar ännu bättre och snabbare idag, samt utveckla vår e-handeln ytterligare. Här finns det en stor och spännande potential för företaget, avslutar Patrik.

Bild av Gerd Altmann