Nyheter

Viking Line linjen Kapellskär-Mariehamn blir endast fraktlinje

På grund av situationen med coronaviruset (covid-19) har Viking Line ställt in trafiken mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland. Från och med tisdag den 31 mars återupptar rederiet dock frakttrafik på linjen tre dagar i veckan. Inga resenärer kommer att kunna åka med.

Viking Line har ett nära samarbete med ansvariga myndigheter kring alla säkerhetsrelaterade frågor, så även coronaviruset (covid-19). Finland har infört undantagstillstånd med stopp för all persontrafik till Finland som inte klassas som nödvändig. Därmed bedriver Viking Line nu primärt frakttrafik.

Fartyget Rosella som trafikerar linjen Kapellskär-Mariehamn kommer att under perioden 31 mars – 23 april 2020 gå tre dagar i veckan med endast frakt ombord. Inga resenärer kan åka med fartyget.

Rosellas frakttidtabell 31 mars – 23 april 2020:
Tisdagar, onsdagar och torsdagar (lokala tider)
Mariehamn-Kapellskär: kl 10.15-12.15
Kapellskär-Mariehamn: kl 19.30-23.30

Sedan tidigare går också fartygen Viking Grace och Amorella med frakt mellan Stockholm, Åland och Åbo. Viking Line tar också frakt med fartyget Viking XPRS som går mellan Helsingfors och Tallinn.

Trafiken mellan Stockholm, Åland och Helsingfors är fortsatt inställd till och med den 13 april 2020. Nöjeskryssaren Viking Cinderella är tagen ur trafik till och med den 16 april 2020.