Nyheter

IF inför 2-3 dagars betalning på inkommande e-fakturor för bilverkstäder

För att hjälpa skadeverkstäder med likviditeten kommer If att införa 2-3 dagars betalning på inkommande e-fakturor. Normal fakturahantering är 30 dagar, skriver man i ett pressmeddelande nu på morgonen

If har daglig och nära relation med skadeverkstäder. Det är fortsatt bra kapacitet igång och god tillgång till reservdelar, men detta kan om några veckor se annorlunda ut.

Verkstäderna kommer nu att få betalt inom 2 till 3 dagar istället för tidigare 25 till 30 dagar.

– Initiativet att betala på två dagar ser vi kan stötta verkstäderna, samtidigt som det kan bidra till att skadereparationerna fortsatt kan genomföras, säger Annika Berglund, chef eftermarknad motor If.

Den kortare betalningstiden gäller för e- fakturor.

– Då e-fakturorna redan idag är automatiserade kan vi ställa om så att de betalas direkt, säger Annika Berglund.

Även manuella fakturor kommer att betalas så snabbt det går, men det kan inte garanteras att de blir betalda inom samma tidsintervall som de elektroniska fakturorna.

– Branschen har efterfrågat denna lösning. Vi är beroende av att det finns kvalificerade verkstäder för att vi ska kunna hjälpa våra kunder med deras försäkringsärenden. För oss är det viktigt att hjälpa till där vi kan, säger Annika Berglund.

Den snabbare betalningen av fakturor börjar gälla från och med nu fram till sista maj och kommer inte att gälla retroaktivt.

Bild av Ryan McGuire