Nyheter

Mazda har vunnit Red Dot Design Awards för både CX-30 och den nya elbilen Mazda MX-30

Red Dot-utmärkelser tilldelas nya produkter med en design som anses vara genuint innovativ och visionär.

Båda pristagarna är designade inom ramen för Mazdas flerfaldigt prisbelönta formspråk ”Kodo – Soul of Motion”, som har sina rötter i japansk estetik och följer principerna skönhet genom subtraktion och less is more. Trots det skiljer sig utseendet för de båda modellerna markant. CX-30 har tydliga släktskap till Mazda3 och Mazdas övriga modeller, medan nya MX-30 har fått ett mer utforskande uttryck av Kodo som Mazda kallar Human Modern.

Vinnarna koras av en internationell jury med över 40 experter som utvärderar bidragen utifrån många kriterier som t.ex innovation, funktionalitet, ergonomi och tidlöshet. Prisvinnarna attraherade juryn genom sina estetiska värden, men även av sin funktionalitet. ”Med sin design sätter prisvinnarna nya standarder inom sina respektive branscher” säger Peter Zec, grundare och VD för Red Dot.

Red Dot Design Awards initierades 1955 och är en av världens största designtävlingar. Utmärkelser delas ut i 49 olika kategorier och inkluderar bland annat bilar och motorcyklar. Vinnarna får därmed rätten att använda Red Dot-symbolen, en internationell kvalitetsstämpel för god design.