Nyheter

Orange Cyberdefense utökar i norra Sverige

Orange Cyberdefense, som tidigare hette SecureLink, utökar och etablerar sig i norra Sverige. Under våren har Stefan Johansson och Per Elings börjat etableringen från Borlänge.

Orange Cyberdefense, som är ett av Europas större bolag som enbart fokuserar på it-säkerhet, har i dagsläget 240 anställda i Sverige, men har drygt 2 100 anställda runtom i hela världen. Deras ”cyberSOC” bevakar nätverk och analyserar hot dygnet runt hela året. Nu satsar de på en etablering i norra Sverige.

Stefan och Per är de första på plats i nya regionen och de ser mycket positivt på vilka möjligheter det ger både dem själva och företag i området och får medhåll av Svergiechefen Leif Gyllenberg:

– Detta är en intressant satsning vi gör med att skapa en ny region. Vi ser en stor potential i norr med många företag inom såväl privat som offentlig sektor. Vi tror också att vi som specialist inom IT-säkerhet kan ge ett värde och bra rådgivning till företagen i denna region, eftersom det inte finns så många med vårt specialistfokus i norr.

Stefan börjar som säljchef, med bas i Borlänge. Han har lång erfarenhet inom branschen och har de senaste 15 åren jobbat med försäljning av IT infrastruktur och IT säkerhetslösningar.

– För mig är attityd det viktigaste: att kunna förstå och möta kundens behov, att ingå i ett starkt team och kunna lära mig av mina kollegor och ha roligt på jobbet, säger Stefan.

Per har jobbat inom IT i över 25 år, och börjar nu som konsultchef. Han har erfarenhet av allt från design till implementation av säker infrastruktur, men känner sig starkast inom nätverk och säkerhet.

– Det är riktigt kul att få vara del av en av Europas bästa cybersäkerhetsteam, samtidigt som man är på hemmaplan, berättar Per.

Förutom region Norr har Orange Cyberdefense Sweden region Syd (Malmö), Väst (Göteborg) och Öst (Stockholm). Utgångspunkter för region Norr är förutom Borlänge, även Gävle, Sundsvall Östersund och Umeå. Det blir en snabb utveckling i regionen och flera är redan anställda. De tillträder under de kommande veckorna.